tisdag, juli 5, 2022
HemLedareDet är en perfekt storm som drar in

Det är en perfekt storm som drar in

Natten mot den 15 november införde Österrike nya bestämmelser som gör skillnad på å ena sidan lydiga människor och de som hävdar rätten att besluta om den egna kroppen och avstå medicinska ingrepp å den andra. Från och med denna novemberdag råder i praktiken utegångsförbud för den senare gruppen. De lydiga, de som låtit sig injiceras med ett nödgodkänt preparat som marknadsförs som vaccin, ges däremot full rörelsefrihet dygnets alla timmar och rätt att vistas överallt.

I och med detta ges polisen i Österrike befogenheter att när som helst, var som helst, kontrollera människors identitet, vaccinationsintyg och förehavanden. Det enda som kan ses som glädjande i sammanhanget är att även de injicerade kommer att kontrolleras. Det syns ju inte på utsidan huruvida man är lydig eller ej. Inte ännu. Och ge det bara något år till så kommer övervakningsutrustning med AI att säkerställa hela ruljangsen per automatik.

Samtidigt stängs folkvalda ledamöter i Lettland av från såväl det nationella parlamentet som i lokala, kommunala församlingar. Enbart injicerade ges access till myndighetsbyggnader och plenisalar medan de olydiga folkvalda inte ens tillåts att delta i möten och omröstningar på distans.

Europaparlamentet införde redan den 3 november i år motsvarande krav. Ingen, inte ens parlamentarikerna, har access till sina arbetsplatser med mindre än att man kan visa upp giltiga intyg (”vaccinpass”). Detta gäller även journalister och andra yrkeskategorier som arbetar i parlamentets byggnader i alla dess länder.

“As of 3 November, all people entering Parliament’s buildings in its three places will be requested to present a valid EU Digital COVID Certificate, including journalists. The EU Digital COVID certificate proves that a person is either fully vaccinated, has immunity after having recovered from COVID-19 or can show a recent negative PCR test result. Both digital and paper formats of the EU Digital COVID Certificate or of a recognised equivalent certificate will be accepted.” (Pressmeddelande från EP)

Som utvecklingen har varit sedan WHO programenligt utlyste pandemin, visar det sig med all tydlighet att det inte längre är en hälsofråga. Det förtjänar att upprepas här att kriterierna för en pandemi ändrades för bara några år sedan vilket gör att WHO lättare kan förklara en smitta pandemisk. Och det är vad som behövs för att maskineriet skall rulla i gång med lockdowns, vaccinprogram och andra åtgärder. Men det är alltså inte längre en folkhälsofråga. Vad det handlar om är att kontrollera människor. Det genom att styra beteende; att med rätt incitament få folk att fatta rätt beslut och att bli lydiga. Detta, min vänner, är nudging på avancerad nivå.

På grund av – eller tack vare – pandemin har makthavare runt om i världen kunnat använda situationen för att ta större kontroll. Och det har skett med en otäck synkronisering. Men inte heller det är en slump. Samma makthavare har deltagit i utbildningsprogram och möten i åratal tillsammans. Inte minst under World Economic Forums, WEF, tak och baner. Det finns, sedan länge, en plan för en ny världsordning: The Great Reset (Den stora omställningen) och så sent som på hösten 2019 genomförde WEF tillsammans med en lång rad institutioner och organisationer en generalrepetition: Event 201 där ett scenario spelades upp i form av en global viruspandemi. Och nästa än kraftigare pandemi kommer att vara digital. Grundaren av WEF, Klaus Schwab, varnar för att Coronapandemin kommer att blekna i jämförelse.

Att man använder sig av klimatnödläge och människors hälsa är som sagt var allt annat än en slump. Detta är nämligen mycket effektiva områden att skrämma upp människor med. Rädslan är ytterligare ett sätt att styra människors beteende. Och med rätt motivation om att rädda planeten och visa solidaritet genom att låta sig injiceras sätts samtidigt hoppets ljus i händerna på den rädda befolkningen. Det är vad man vill få oss att tro. Men det är ljuset av ett falskt hopp. Samtidigt som rädslan bygger på falska premisser förleds vi att springa rätt in i fållan som lydiga får.

Rädslan man har byggt upp i kombination med viljan att vara till lags och lyda för att kunna få livsfördelar är oerhört effektiva metoder. Lägg alltså där till känslan av hopp som ges tack vare utsläppsmål och medicinska preparat så har vi en perfekt storm. Häri ligger även det psykologiska att den som har sprungit in i detta kommer att ha väldigt svårt att erkänna för sig själv om omvärlden att det var fel. Därför blir varje lydig person ett redskap i sig.

Det går inte att granska makten och samtidigt vara den lydig. Den journalist som ansluter sig till kraven om vaccinationsintyg för att komma in och rapportera från Europaparlamentet kommer självklart aldrig att säga något negativt eftersom den egna insatsen för access är så hög. I bästa fall leder det till en etisk konflikt inombords. För det är vad som nu också växer fram på det större planet: en enorm etisk konflikt som i grund och botten handlar om människans frihet från förtryck.

UPPDATERING [2021-11-18]: Läs även analys efter pressträff med FHM och regeringen om införande av ”Coronapass” samt hur Folkmyndigheten, bara ett dygn senare, skissar på ännu snävare användning av dessa pass: ”I vaccinationsintygens totalitära förlängning

Urban Skriftställare
Författare och frilansskribent.
Från skribenten

2 KOMMENTARER

  1. Hej Urban!

    Jag vet inte hur jag halkade in på din sida folkungen.se. Det jag hittade där var otroligt bra och välformulerat, då är det ”det är en perfekt storm….”. som jag hunnit kika på. Jag börjar med att dela den men vad gör vi sedan? Den fullständig idiotin fortsätter och folk verkar inte förstå vad som är på gång! Jag märker att våra barn, föräldrar, vänner och bekanta inte har förmågan att lyssna på varningssignalerna. Vet du vart det går att engagera sig i något som liknar motstånd mot alla galenskaperna?

    • Hej! Tack för dina rader.
      Just det du frågar: ”Vad gör vi sedan?” är en central fråga för oss här på Folkungen. Mitt råd, just nu, är att du läser dig tillbaka i tiden bland det vi har publicerat. Redan då kommer du springa på ett och annat svar. Om du vill prata om direkta, praktiska, lokala ting ber jag dig att maila mig direkt. Du finner adress i min bio under någon av min artiklar. Liksom till övriga medarbetare, så klart. Vi är redan många. Allt gott! /Urban

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här