onsdag, januari 26, 2022
HemLedarePandemin är bara en prick i helheten

Pandemin är bara en prick i helheten

När man fogar samman punkter bildas mönster. Människans hjärna är expert på just det: att tolka omgivningen och skeenden; lägga ihop och se sammanhang. Vi skall veta att hjärnan kan vara vår bästa vän men också vår värsta. Hjärnan bildar mönster av all information för att skapa förståelse och mening. Ibland blir det fel. Men inte alltid. Ibland skapas mönster som skrämmer och som gör att man kanske misstror sig själv. Faktum är dock att denna förmåga vi har som människor; att se sammanhang har hjälp oss att överleva genom historien.

Tänk dig om det skulle vara obligatoriskt att ha en QR- eller streckkod tatuerad på underarmen eller handryggen. En kod som med lätthet kan skannas av och ge access till olika delar av vardagen: biografen, gymmet, köpcentret och arbetsplatsen. Tatueringen är inte gratis utan den är kopplad till en stor databas. Den som skannar av din tatuering får därmed tillgång till personuppgifter, medicinsk historik, försäkringsgrad, egendomsregister och så vidare. Detta hade med rätta klassats som ett övergrepp eftersom en tatuering är ett ingrepp vars konsekvens i princip är livslång. Det bör, så klart, vara frivilligt att tatuera sig.

Tänk dig att motsvarande kontrollsystem byggs upp med den skillnaden att ”streckkoden” finns i din mobiltelefon i form av ett pass. Även detta kostar, så klart. Priset är att du låter dig injiceras med ett preparat som marknadsförs som vaccin mot den viruspandemi som för tillfället är aktuell. Nu är det plötsligt inte lika principiellt farligt eftersom priset uppfattas som en förmån given dig från en omtänksam stat vars myndigheter bara vill dig väl.

Men, kanske du säger; en app i telefonen går, till skillnad från tatueringen, att avinstallera och så fort pandemin är över så kommer vi inte längre att behöva medicinska pass. Allvarligt, tror du att utvecklingen kommer att vara sådan att appen kan tas bort? Tror du på fullt allvar att smittläget någonsin kommer att bli så lågt att regeringar och makthavare frivilligt inte längre vill ha tillgång till dessa register, databaser och kontrollsystem?

Det finns bara två utvägar för de ”tillfälliga” lagarna som gör mycket möjligt idag. Den ena är att de blir permanenta. Den andra är en folklig resning som kastar ut eliterna med huvudet före. Det finns för närvarande bara en plan och det är att ersätta det tillfälliga med något permanent. Vad makthavarna genom detta gör är att skaffa sig själva ytterligare befogenheter. Och det skedde ju på ”demokratisk” väg, av ett folkvalt parlament, med hjälp av fristående myndigheter, finansierat av en likaledes fristående riksbank. Och det är ett oberoende domstolsväsende som kommer att döma alla som inte infogar sig för trots, hat, terrorism och antidemokratisk gängrelaterad hetsbrottslighet.

Varför tror du det införs lagar som ”hets mot folkgrupp”? Varför ges polisen möjlighet till hemlig avlyssning och husrannsakan utan några misstankar? Varför kommer inte polisen att behöva berätta för dig när de beslagtar din egendom vid den hemliga husrannsakan? Varför ges polisen befogenhet att med våld tvinga dig ge access till din elektroniska utrustning (telefon, datorer etc)? Varför utvidgas begreppet terrorism till att gälla tänkande och yttrande om minoriteter?

Tänkt dig nu att du tar alla dina farhågor avseende pandemin och lägger ihop dem med en mängd andra händelser och politiska beslut på såväl nationell som global nivå. Fram träder ett mönster – eller monster kanske rent av – som få är villiga att erkänna existensen av. Men vi kommer inte undan utan måste ta tag i varenda liten punkt som kan tänkas utgöra delar i helheten. Precis som lösningen i sig är lokal, måste angreppsvinkeln vara sådan. Det finns nämligen bara ett sätt att äta en elefant och det är bit för bit.

Urban Sylvan
I grund och botten yrkesofficer. Har sedan studerat teologi och filosofi vid Lunds universitet. Prästvigd. Även arbetat i skolans värld och inom folkbildningen som rektor och lärare. Senast som lärare i filosofi, etik och ledarskap. Författare och frilansskribent. Har skrivit fyra böcker och är publicerad som krönikör i tidskrifter och antologier med lyrik. Friluftsmänniska. Brinner för yttrandefrihetsfrågor och är alltjämt krigare. Kontakt: [email protected]
Från skribenten

3 KOMMENTARER

 1. Mkt bra skrivet ! Kunde inte formulera mig bättre.
  Jag är och har alltid varit en ifrågasättande person.
  Hela denna Covid skiten är världens största hoax/bluff.
  Big Pharma har mutat de flesta regeringar, mönstret är tydligt.
  Senaste bluffen är den afrikanska snuvan kallad Omicron..
  Ursäkta men det är full sommar i Södra Afrika med +30C och då finns det ingen influensa eller snuva (har själv varit i ZA många ggr).
  Jag vägrar giftsprutorna men har tvingats ta tester flera ggr för att kunna resa med bil i Europa under senaste året. Befinner mig nu i Portugal där jag bor under vintern.
  Även skitregeringen här (sossar ihop med vänster partier) är helt korrumperade.
  Värsta är att de uppmanar föräldrar att ”vaxxa ” sina barn (5 till 11 år) !!!!

 2. Covidpassen – Vilddjurets märke
  ”Och det tvingar alla, små och stora, rika och fattiga, fria och slavar, att ta emot ett märke på högra handen eller på pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal. Här gäller det att vara vis. Den som har förstånd må räkna ut vilddjurets tal, ty det är en människas tal. Och dess tal är sexhundrasextiosex.”
  (Uppenbarelseboken 13:16-18 FB)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här