onsdag, januari 26, 2022
HemLedareRäcker det med ytterligare 5-10 år, Morgan?

Räcker det med ytterligare 5-10 år, Morgan?

Ett uttalande av Sveriges justitieminister Morgan Johansson (s) har fått många att reagera. Han säger till Aftonbladet om våldet: ”Kan vara 5–10 år av skjutningar kvar”. Vidare menar han i samma artikel att – ”det här är strukturer som har bitit sig fast i Sverige i 20–25 år och det tar tid att rycka upp sådana här strukturer.”

Det är som med ogräsbekämpning hemma i trädgården: om man aldrig börjar kommer heller inget att ryckas upp med några rötter. Det kan ju också vara så att man först försöker övertyga sig själv att kvickroten i själva verket kommer att utvecklas till morötter, bara de får växa i samma rabatt.

Men detta är inga nyheter. Problemet är att staten, dess kampanjmyndigheter och indoktrineringsmedia i åratal tutat i svenska folket att det inte finns några egentliga problem. Detta samtidigt som, exempelvis, den statliga rapporten om ersättningsmigration till Sverige 2004, ger vid handen att ”när väl migrationen når en viss nivå kommer nätverket [av invandrare] i sig själv att generera de sociala strukturer som är nödvändiga för migrationen att bli självgenererande”. Samtidigt skriver rapportförfattaren att ”när de väl blir självgenererande är dessa migrantnätverk svåra för regeringar att kontrollera då de står helt vid sidan av statens kontroll.”

Vi har här på Folkungen skrivit om denna rapport tidigare och det är en av våra mest lästa artiklar i en serie om just regimens aktivistiska myndigheter. Rapporten heter, kort och gott, “Replacement Migration to Sweden: An overview of possible sender countries” och är framtagen av den numera nedlagda/omstöpta myndigheten ITPS, Swedish Institute for Growth Policy Studies.

Risken, som är mycket större än möjligheten till ljusning, är att det inte räcker med 5-10 år utan att det våld som eskalerat under senare år faktiskt permanentas. Det för att, som Brottsförebyggande rådet, Brå, skriver i en av sina senaste rapporter: ”dessa miljöer har en alldeles egen, inbyggd dynamik”. Och det som till namnet kallas våldsmonopolet har sedan länge tappat såväl kraft som initiativ.

”En rimlig slutsats är att ökningen i Sverige kan handla om en särskild gruppdynamik i den kriminella miljön. Varför en sådan dynamik har uppstått just i Sverige är idag till stor del oklart. Men ökningen har inte ägt rum i ett vakuum. Det finns flera tecken på att den svenska utvecklingen trots allt inte är ett helt isolerat fenomen.” (Dödligt skjutvapenvåld i Sverige och andra europeiska länder, Rapport 2021:8, Brå).

En annan risk vi ser framför oss är att staten i detta läge väljer att sätta in militär personal. För att, som det heter, stödja polisen. Det finns långt gående förslag om att militär personal skall kunna sättas in mot ”grov brottslighet”. Väl på den vägen är det möjligt att vi har fått inrikestrupper vars viktigaste uppgift är att skydda staten och ”demokratin”. De värsta fienderna mot makteliten är trots allt inte de ”dynamiska grupperingarna” utan människor som tänker fritt. Och åsiktsbrott har redan begreppet grov i brottsrubriceringsskalan i synnerhet när det handlar om att organisera människor.

Men frågan till Morgan et al är om svenska folken kommer att stå ut i ytterligare 5 – 10 år. Vad tror Morgan själv kommer att hända under den tiden? Han misstar sig å det grövsta om han tror att alla kommer att sitta vackert på hans kommando. Nej, vi har varken tid, lust eller råd att vänta.

 

Urban Sylvan
I grund och botten yrkesofficer. Har sedan studerat teologi och filosofi vid Lunds universitet. Prästvigd. Även arbetat i skolans värld och inom folkbildningen som rektor och lärare. Senast som lärare i filosofi, etik och ledarskap. Författare och frilansskribent. Har skrivit fyra böcker och är publicerad som krönikör i tidskrifter och antologier med lyrik. Friluftsmänniska. Brinner för yttrandefrihetsfrågor och är alltjämt krigare. Kontakt: [email protected]
Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här