fredag, december 3, 2021
HemLedareVändpunkten

Vändpunkten

Att rädslan för att säga sin mening står i vägen för att säga den, blir, likt en självuppfyllande profetia, ett hinder för en sund tillvaro. Det är en form av förödande självcensur som vi haft anledning att återkomma till då och då här på Folkungen. Det är dock dags att prata om det ljus som trots allt finns i tunneln och som vid helgens Folkungagille var påtagligt.

En intressant hållning är att uppvaknandet hos svenska folken har spridits så pass att det räcker för en vändning men att den ingrodda rädslan för att säga sin mening alltjämt ligger över nejderna som en våt, grå yllefilt. Denna insikt bottnar i att det under samtal med olika människor står klart att måttet är rågat. Samtidigt som många vittnar om fortsatt osäkerhet huruvida det är möjligt att prata öppet. Så, ja! Låt oss vara öppna och tydliga med var vi står och hur vi vill ha det i framtiden. Och när väl detta steg är taget kan vi börja diskutera återställning och att åter igen ägna oss åt allt gott som för vår kultur och våra folk framåt.

Du har kanske stått där själv och pratat med grannen och märkt ett lite försiktigt trevande i samtalet – liksom känner in hur öppen man vågar vara. Successivt ges grönt ljus och innan man vet ordet av är man involverad i ett befriande tankeutbyte. Kanske ett igenkännande leende åt kommentarer som ”detta har jag inte vågat säga förut”.

Det är en befrielse att lägga av sig självcensuren; att faktiskt nämna trollen och regimens lakejer för vad de är. Inkompetenta, maktfullkomliga, förljugna pajasar. Med befrielsen kommer modet och med det är det, sedan länge, dags att tillsammans dra ner byxorna på dem. Tjära och fjädrar. De skall få synas och skammen skall lysa. Troll imploderar när de tas ut i ljuset.

Igenkänning och att bli bekräftad i sina tankar om tillståndet, om önskat läge, om kärleken – till landet, bygden, jorden och folken – som drivkraft är kraftfullt. Det är konstruktivt. Kanske är du en av alla som deltog i Folkungagillet i Stockholm och känner igen dig. Prata därför vidare med andra.

Det är folkets tid som stundar. Motståndarna har länge kallat folkets åsikter och djupa mening för ”populism” och med det avfärdat kritiken genom att begreppet har laddats med diverse nedsättande termer. Det har varit odemokratiskt att tänka som folk; som riktiga människor. Det har skapat stigman och generationer som, gissar jag, kommer att behöva läka och hitta tillbaka till vad som förr var det normala. Det är djupa sår som tillfogats vanligt folk och som till slut inte har vågat lita på sitt eget omdöme; sitt förnuft.

Till och med språket måste tas tillbaka. Språket för våra traditioner, för vad folkstyre faktiskt betyder och inte minst språket för det heliga. Det folk som berövas sitt språk och förlorar sin kultur är enklare att styra.

Det är nog. Makteliterna har haft sin stund och de har kört skutan rätt ner i det dike som, likt ett kärr, stinker av värdegrunder, globalism, skrämselpropaganda, sanningsrelativism etcetera. De har givit oss icke fungerande elförsörjning och cementbrist för att inte tala om den stundande bristen på livsmedel och andra förnödenheter. Man har helt enkelt lyckats dra Sverige och dess folk i fördärvet.

Kom ihåg att för att motverka pacificeringen av den manliga delen av befolkningen; för att vända feminiseringen av allt, eller för att vända den demografiska utvecklingen så krävs handling. Inget görs av sig själv. Minns också att det inte är dåligt att de korrupta, trasiga och fördärvliga strukturerna faktiskt faller. Det är dags att bygga nytt och vi har börjat.

Läs mer: Klaus Bernpaintner om Folkungagillet: Glöm Clown-Svärje, dags att bygga nytt

Urban Sylvan
I grund och botten yrkesofficer. Har sedan studerat teologi och filosofi vid Lunds universitet. Prästvigd. Även arbetat i skolans värld och inom folkbildningen som rektor och lärare. Senast som lärare i filosofi, etik och ledarskap. Författare och frilansskribent. Har skrivit fyra böcker och är publicerad som krönikör i tidskrifter och antologier med lyrik. Friluftsmänniska. Brinner för yttrandefrihetsfrågor och är alltjämt krigare. Kontakt: [email protected]
Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Fyll i din kommentar!
Fyll i ditt namn här