tisdag, juni 18, 2024
HemNyheterOscarssons omröstning: 91 % mot vaccinpass – då "manipulerades" resultatet

Oscarssons omröstning: 91 % mot vaccinpass – då ”manipulerades” resultatet

Opinionsbildaren och TV4-profilen Marcus Oscarsson har gjort sig känd för att hålla omröstningar på sin egen hemsida i heta politiska frågor. Senast om huruvida det är bra att regeringen inför vaccinpass. Mätningen tycks dock manipulerats kraftigt efter att 91% röstat ”jättedåligt”.

Den 22 november publicerade Marcus Oscarsson en omröstning på sin hemsida som först såg tämligen jämn ut men på morgonen idag den 26 november hade drygt 92% svarat ”Jättedåligt”. Detta fick opinionsbildaren att kort plocka bort omröstningen. Vid 11-tiden var den återpublicerad men med kraftigt ändrade siffror. Då hade 85% röstat nej och 15% ja. En ökning för ja-sidan med 7 % eller 7011 röster på en timme – samtidigt som omröstningen var bortplockad från Marcus Oscarssons hemsida. Klockan 12.00 samma dag var omröstningen åter helt borttagen, klockan 12:43 var den återpublicerad igen.

Vid 17:30 hade drygt 50 000 röster för ja-sidan tillkommit. Något som onekligen tycks vara påverkan, speciellt i ljuset av att omröstningen varit publicerad sedan den 22 november. Under dessa fyra dagar röstade enbart lite över 6000 personer att det var ”jättebra”. Vid 19-tiden på fredagen återkom omröstningen efter att ha varit borta en stund, då hade röstsiffrorna blivit 49%/49%. Klockan 19:14 så ledde ja-sidan med 1956 röster, 1956 röster som alltså inkom under ett tidspann om runt 10 minuter.

Under dagen har alltså omröstningen tagits bort flera gånger och sedan återkommit med kraftigt ökade siffror för ja-sidan. Under loppet av några timmar har över 70 000 röster på ja-sidan tillkommit. Nej-sidan har under dagen ökat med omkring 200 röster.

Marcus Oscarsson blev i slutet av juli i år påkommen med att i en annan omröstning om vaccinbevis plocka bort omröstningen efter att resultatet inte var tillfredställande.

Skärmdump från 11.00 på fredagen. Foto: Faksimil/marcusosscarsson.se
Skärmdump från 12.00 på fredagen. Foto: Faksimil/marcusoscarsson.se
Vid 17:30 på fredagen hade 50 000 ja-röster tillkommit. Foto: Faksimil/marcusoscarsson.se
Vid 19:07 på fredagen hade siffrorna blivit extremt jämna. Ett tillskott på 70 000 ja-röster på några timmar. Foto: Faksimil/marcusoscarsson.se
Från skribenten

4 KOMMENTARER

 1. Hej.

  Oscarsson har väl råkat ut för samma tekniska fel som Valmyndigheten senaste valet, och kommande valet.

  Sen är han väl inte dummare än att han vet vem som är husse?

  Titta på klägget, som Oscarsson, Heberlein, Schulman, Wilderäng (heta Olofsson dög tydligen inte…). Ständigt ivrigt fjäsk. Ibland med någon liten försynt kritik i en enskild liten fråga – men på systemnivå, eller principiell eller öppet ställningstagande med konkreta ord och uppmaning till handling?

  Icke. Då blir det inga intervjuer i TV-soffan, inbjudan att vara sakkunnig i utredningar, eller boksläpp.

  Mina hundar är likadana. Busa och springa runt med husses tofflor i käften går an, tills husse sänker tonen i rösten. Då gäller sitta fint och se glad ut.

  Man ska inte göra sig till hund för ett ben, är ett passande ordstäv och ett av svenskans finaste.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här