lördag, april 13, 2024
HemNyheterAustralien, från frihet till tyranni

Australien, från frihet till tyranni

Australien har på mindre än två år gått från att vara ett relativt fritt land till en allt mer tyrannisk stat. Reseförbud för folket, armén som patrullerar gator och torg för att hålla folk inomhus i sina hem, barn som angripits med tårgas av polis för att de inte bär munskydd och nu bygger man stora interneringsläger för att sätta folk i karantän.

Etablissemanget med media och politiker i spetsen beskriver dessa drakoniska åtgärder som något positivt och nödvändigt för befolkningens säkerhet. Att individuella fri- och rättigheter avskaffas i rasande takt tycks man inte ha något problem med.

Nya Dagbladet rapporterar att Queenslands delstatsregering har påbörjat bygget av en enorm ”karantänsfacilitet” som ska kunna inhysa 1000 människor. Man skriver vidare att ”redan vid slutet av årsskiftet ska ”500 bäddar” vara klara och ytterligare 500 förväntas vara färdiga under det första kvartalet 2022.”

– ”Det här kommer att bli en fantastisk boost för vårt skydd mot deltaviruset i det här landet och faktum är att jag anser att vi behöver regionala faciliteter runt om i landet”, säger Queenslands regeringschef, Annastacia Palaszczuk.

Delstaten South Australia testar nu en app som kombinerar ansiktsigenkänning och positionering för att upprätthålla karantänsregler. Människor ska tvingas ladda ner appen för at sedan vid slumpmässiga tidpunkter få uppmaningar från myndigheterna att fotografera sitt ansikte. Bilden och kamerans position ska bevisa att man befinner sig på den plats som myndigheterna har anvisat. Görs inte detta inom 15 minuter blir det ett polisärende.

– “We don’t tell them how often or when, on a random basis they have to reply within 15 minutes” förklarar Premiärminister Steven Marshall.

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här