onsdag, juni 19, 2024
HemPolitikBeväpna dig

Beväpna dig

Frankrike brinner. Horder av unga män med ursprung i Afrika och Mellanöstern har i praktiken infört anarki och pöbelvälde. Men of fighting age, som det träffande heter på engelska. Tusentals anlagda bränder har orsakat skador för miljarder. 

SVT rapporterar sent och motvilligt. Precis som tidigare när oroligheter och våldsamheter sveper över just Frankrike. Mordbränderna och attackerna på polisen kallar SVT för “protester”. Man tvingas motvilligt rapportera att en borgmästare med fru och barn har attackerats. 

För att förstå vad som sker, ja, själva omfattningen och djupet på det hela, så får man söka information på annat håll. 

De ryska telegramkanalerna suger likt svampar upp alla videoklipp från våldsamheterna. Det ligger i ryssarnas intresse att framställa det “fria”, “liberala” och sekulära Frankrike i dålig dager. För mig och många andra ger det en möjlighet att se det som SVT och msm inte vill visa.

Vad är det då SVT undviker att visa för den breda massan i Sverige? Ungdomar som skjuter i luften med AK47:or, hagelgevär och halvautomatiska pistoler. Sprängattentat, mordbränder. Ett videoklipp påstås t.o.m. visa hur en polisstation beskjuts med RPG. Jag kan inte garantera att så är fallet, men att en explosion sker står helt klart.

När SVT rapporterar om protesterande ungdomar, så är det alltså gravt missvisande. Ja, bedrägligt. Det som sker är inte jämförbart med fotbollssupportrar som löper amok. Mordbrand är som brottsbegrepp uråldrigt och hårt straffat. Grov mordbrand straffas i Sverige med minst 6 och max 18 års fängelse.

Vi betraktar förstadiet till inbördeskrig. 

Den franska staten har en betydligt högre grad av våldsförmåga än den svenska. Såväl polis, gendarmeri och militär har mer erfarenhet, mer skinn på näsan och bättre utrustning och beväpning än vad som finns i Sverige. Ändå klarar de inte av att upprätthålla lag och ordning eller att skydda egendom. 

Men de franska förhållandena är ju just franska! Inget dylikt kan naturligtvis inträffa här! Vi har socialförsäkringar, omtänksamhet och är inte alls så där rasistiska som republiken med sitt medborgarskapsideal. 

Naturligtvis kan det inträffa här. Frankrikes skattetryck är jämförbart med det svenska. Samma försörjningsideal präglar synen på invandringen. Det är endast en tidsfråga. 

När det väl sker – kommer staten då att hedra sin del av avtalet och skydda de laglydiga medborgarna? Nej. Även om man skulle vilja göra det, så finns inga tillräckliga våldsverktyg att förfoga över.

Se Frankrike och inse detta: när pöbeln härjar på gatorna så avgörs din och din familjs säkerhet av vad du och din betrodda omgivning har för våldsförmåga. 

Därför är det en god idé att vara beväpnad. Här följer en beskrivning av hur du löser det på ett enkelt, praktiskt och helt lagligt sätt.

Skjutvapen är licensbelagda i Sverige. För att kunna få licens på ett vapen måste det finnas ett godkänt syfte med innehavet och den som söker måste uppfylla de krav polisen och lagstiftningen ställer. 

Två huvudsakliga syften finns: jakt- respektive målskytte (sportskytte). Ett jaktvapen får användas för målskytte. Ett vapen som beviljats licens för målskytte, får inte användas vid jakt. 

Ett nödvändigt och tillräckligt villkor för att få licens på jaktvapen är erlagd jägarexamen. För målskjutningsvapen krävs intyg från skytteklubb om delaktighet i verksamheten, samt uppvisad förmåga (återkommande skjutprov). Det som här skrivs om målskjutningsvapen kan läsaren i princip sätta synonymt med pistoler och revolvrar. Jaktvapen utgörs av hagelgevär och studsare (kulgevär).

De flesta människor med rimligt god syn och en fungerande kropp klarar av att ta jägarexamen. Examinationsmomenten består av ett skriftligt prov, diverse skjutprov och praktiska prov (säker vapenhantering och avståndsbedömning). Man behöver inte “göra allt”. Det går bra att endast genomföra de moment som motsvarar kraven för att få inneha hagelgevär. 

Studiefrämjandet och andra organisationer anordnar studiecirklar för teoridelen i jägarexamenspaketet. Din lokala jaktskytteklubb har med hög sannolikhet kurser i de praktiska momenten. Och det finns företag som arrangerar intensivkurser i former av helgs- eller veckolånga kursgårdslösningar. Att ta jägarexamen är förhållandevis enkelt. Vida enklare än att ta körkort. 

Utöver jägarexamen krävs ett godkänt vapenskåp (räkna med runt 4000 kr) och god vandel. Rattfylla eller annan brottslighet leder till indragna licenser eller ej beviljade licensansökningar. 

Är det olagligt att använda ett skjutvapen i självförsvarssyfte? Nej. Våld i självförsvarssyfte är lagligt så länge det bedöms som proportionerligt (i efterhand). Att skjuta beväpnade plundrare som försöker tränga in i ditt hem är proportionerligt, påstår jag. Även i Sverige.

Det är inte heller olagligt att anskaffa ett jaktvapen trots att man inte har för avsikt att jaga med det. Det finns tusentals hagelvapen i landet som aldrig skjuter annat än lerduvor.

Men är det inte olagligt att skriva en sådan här text? Nej. Det finns ingen anstiftan till olagliga handlingar i den här texten. Halvkorkade SR-journalister, EXPOiter och FO(L)I(EHATTAR) behöver alltså inte göra sig besvär och fantisera om statskupper, milisbyggande eller våld mot politiska motståndare. 

Avslutningsvis ett litet tips på sevärdhet. 1992 utbröt anarki med plundring och mordbränder i Los Angeles. Den småföretagsamma koreanska minoriteten blev hårt drabbad – men gjorde motstånd och försvarade sina verksamheter med vapen i hand. 

 

 

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här