tisdag, juni 18, 2024
HemPolitikDemografifrågan: räds inte åsiktsregistreringen

Demografifrågan: räds inte åsiktsregistreringen

Gabriel Urwitz skriver i en debattartikel i Dagens Industri (29/7 2021), med hänvisning till invandringen till Sverige, att ”Utvecklingen är mer dramatisk än i något annat EU-land” och att denna utveckling ”fundamentalt stöpt om Sverige”. Han exemplifierar med att de senaste 40 åren har andelen utrikes födda i riket ökat från 7,6% till 20%.

Urwitz väljer orden försiktigt med omsorg och framställer utvecklingen som positiv. Det har bara felats lite i det där mystiska som benämns ”integrationspolitik”. Jag kallar däremot utvecklingen för befolkningsutbyte eller kolonisation. Genom denna semantiska skillnad – det är samma siffror för oss båda – blir jag åsiktsregistrerad och stämplad som foliehatt. Registreringen och demoniseringen är tidsenligt utlagt på privat entreprenad hos Expo. Det är länge sedan nu socialdemokraterna insåg att privatiserar man detta värv och underhåller det med myckna bidrag från diverse myndigheter, så slipper man obehagliga affärer med Säpo. Folkgranskarna på Expo behöver försörjning och kommer att vara lydiga och lojala. Expo vet också att kunden förväntar sig leverans av blodtörstiga extremister, som denne sedan inför väljarpubliken kan fälla lansen mot och i bästa Don Quijote-stil gå till attack.

Ännu tillhandahåller SCB statistik över befolkningsutbytet. Man kan därför följa en rasande snabb utveckling år från år. Med grundläggande kunskaper i excel är det dessutom möjligt att ge en helt annan framställning än Urwitz banala siffror och resonemang.

I 60 av rikets 290 kommuner var andelen invånare födda i Afrika eller Asien 10% eller högre år 2020. Högst var den i Södertälje (24,7%), följt av Botkyrka (21,6%) och Sigtuna (20,8%). Men det är inte bara kommuner i eller nära Stockholm eller andra storstäder som fyllts med invandring från Asien och Afrika. Exempel på små och medelstora kommuner bortanför storstäders närhet är t.ex. Eskilstuna (17,6%), Fagersta (14,2%) och Lessebo (16,4%).

Lessebo är en liten småländsk kommun som utdelats ett förmodligen demografiskt dödande hugg. Barn som föddes förra året och vid årsskiftet var folkbokförda i Lessebo, utgjordes till 31,6% av utrikes födda barn eller barn till två utrikes födda föräldrar. Det är dock inte värst i klassen på något sätt bland de små landsbygdskommunerna. I halländska Hylte kommun är samma siffra 44,8%. När 6-årsverksamheten i Hylte startar höstterminen 2026, så kommer förmodligen hälften av eleverna att ha två utrikes födda föräldrar.

I Ockelbo kommun är 4,5% av befolkningen född i Eritrea. Ungefär samma andel, 4,3%, är född i Somalia i Borlänge. Eftersom dessa grupper, inklusive deras svenskfödda barn, kan förväntas ha en betydligt yngre åldersstruktur än den svenska gruppen, kommer deras andelar att öka de närmaste åren när äldre svenskar lämnar jordelivet, såvida inte en betydande utflyttning av eritreaner (somalier) till andra kommuner sker. I Lessebo är 7,9% av befolkningen född i Syrien. Liknande siffror uppvisar Hylte och Högsby kommuner.

De som likt Urwitz omfamnar denna utveckling, får gärna svara på denna fråga: vilka andra länder, såväl i som utanför den europeiska civilisationen, bör ges samma migratoriska behandling? Är Japan för japanskt? Island för isländskt?

Sommaren 2018 beslutade MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) att ge Expo 2,7 Mkr i bidrag för ett projekt med namnet ”Hatkollen”. Det döptes sedermera om till ”Mytkollen”. Inom ramarna för projektet producerades både artiklar och poddar som stämplade all uppfattning om att invandringen till Sverige varit stor nog att beskrivas som en befolkningsutbytesprocess, som konspirationsteori. Organisationens researcher Morgan Finnsiö är en av dem som ofta och gärna återkommer till konspirationsteoristämplandet. Med lön betald av skattefinansierade bidrag sitter Morgan och registrerar oliktänkande. Han har också hjärtat på rätta stället – nätet visar att han haft flera nämndemannauppdrag för Miljöpartiet.

Fast nu var det ju det där med blodtörstighet också. Etablerade debattörer i ämnet, som journalisten Gunnar Sandelin och pensionerade professor Karl-Olof Arnstberg (författare till boken ”Invandring och mörkläggning”), är allt annat än blodtörstiga eller våldsbejakande. Denna propagandabrist löser socialdemokraterna och Expo med massakern på Utöya. I brist på organisering bakom Breivik och avsaknad av ett parti eller organisation att peka på, så har narrativet kommit att bli att själva invandrings- och demografidiskussionen är vad som producerar ensamma, mordiska galningar. Diskursen som vänstermarinerade akademiker i innerstäderna uttrycker det. Morgan Finnsiö skriver:

”77 människor kommer att mördas, varav de flesta barn och unga vuxna. Tankevärlden som motiverar dåden bygger på en tydligt högerextrem ideologi.

Det är en värld som kretsar kring en besatthet vid demografi, det vill säga olika gruppers befolkningstillväxt.”

Nyligen passerades 10-årsstrecket efter Utöyamassakern. Lämpligt nog återpublicerades då Morgan Finnsiös artiklar och Mytkollens podd på Expos sida, trots att projektet avslutades och slutrapporterades 2019. Expos chef Daniel Poohl skriver under rubriken ”Utöya 10 år: Vi behöver prata om varför det hände”:

Det var ett i raden av dåd där en politiskt motiverad mördare drog den brutala men logiska slutsatsen av extremhögerns konspirationsteorier.”

Expo kommer inte att konspirationsteoristämpla Gabriel Urwitz och hans påståenden om att invandringen fundamentalt stöpt om Sverige. Vem som yttrar siffrorna och med vilket tonfall är avgörande.

Själv går jag ut på gårdsplan och tittar på natthimlen. Ska man bli tyst och still inför hotet att befläckas som orsak till mord på barn och ungdomar? Samma natthimmel som mången man betraktat före mig genom historien. Mycket har förändrats på kort tid, men inte den.

Stå fast.

 

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här