lördag, juli 13, 2024
HemPolitikDet familjefientliga självförverkligandet

Det familjefientliga självförverkligandet

Det föds färre barn. Även i absoluta tal är barnafödandet det lägsta på 15 år. Låt oss för sen stund lämna teorier om den rent medicinska lägre fertiliteten. Låt oss istället kontemplera kulturens inverkan på västvärldens minskade benägenhet att föröka oss. Låt mig också var personlig. Under lång tid förstod jag inte varför barnafödandet var så hyllat. Det är väl något man bara gör? Varför är alla så glada så fort någon berättar om kommande barn? Det är väl världens mest naturliga sak? Med stigande ålder har jag insett att familjebildning är något man aktivt måste välja och jobba hårt för.

Det bekväma självförverkligande livet i storstad med heltidsjobb och maxade pensionspoäng är inte barnkompatibelt. Sökande efter det perfekta livet med den perfekta partnern, bostaden, jobbet och resorna. Visst är barn en fin accessoar i det perfekta livet men också en bromskloss för mer av allt det ytliga självförverkligandet. När den genomsnittliga kvinnan uppnått det ytliga perfekta livet är hon långt efter den optimala biologiska barnafödande åldern.

Påverkanskampanjer om att maximera förvärvsinkomst och jämställdhet är rejält familjefientligt. Givetvis finns många undantag men det är idealet. För att vara lyckad ska familjebildning ske sent och vara kontrollerad. Du ska icke göra avkall på självförverkligandet. Man och kvinna ska leva på samma sätt. Dina nära och kära ska omhändertas av professionella. Alfamänniskor skaffar få barn för att kunna lyckas med allt annat. Betamänniskor bryr sig mindre men dras givetvis med i kulturen.

Därutöver pågår ständigt andra påverkanskampanjer i form av att skilja barn från föräldrar, jakten på det perfekta livet och perfekta partnern som slår sönder familjer. Och klimatskammen. Glöm inte att du när som helst kan stå ensam om något mer perfekt hägrar. Vår familjefientliga livsstil, samhällssystem och ideal är elefanten i rummet.

Vem vill, vågar och kan sätta barn till världen i denna dystra värld? Du har ju alltid ett val. De flesta kvinnor känner att något är fel. Få kan nog sätta fingret på vad som skaver så mycket.

Våga följa ditt biologiska kall. Skapa så bra förutsättningar du bara kan för att leva det liv du vill. 

Ingrid B
Ingrid B
Mor och människa. Ser tillbaka för att försöka förstå nuet.
Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här