tisdag, juni 18, 2024
HemFolkungatingFolkungating: Att fostra pojkar till män

Folkungating: Att fostra pojkar till män

Folkungen kommer under tinget den 26-28 maj att lansera ett program för att fostra pojkar till män.

Anmäl dig här: Folkungating 2023

Det pågår ett krig mot manlighet och därmed ett krig mot vår civilisation. Traditionellt manliga dygder, sådana som byggt vår civilisation och alla andra, smutskastas och beskrivs i bästa fall som förlegade och ofta ”toxiska”. Skolpojkar trycks ner av ett feminiserat skolsystem där självutplånande vänsterliberalism är det högsta goda. Den naturliga kärleken och viljan till försvar av det egna nöts målmedvetet ner till förmån för underkastelse inför fjärran bokstavsorganisationer som FN och EU med flera – allt för att rädda världen från det senaste undergångscenariet. Aktivistiska medier framställer män som antingen fumliga veklingar eller potentiella våldtäktsmän. Känslan av meningslöshet och hopplöshet hos många unga män överträffas idag av endast av deras klimatångest.

För inte så många årtionden sedan formades unga män främst av sin familj och släkt men även av en skola som hjälpte dem uppskatta sina förfäders strävanden och historia. Många deltog i fosterländska aktiviteter som scouting, konfirmation och militärtjänst. Allt sådant bidrog till att ge den unge mannen en känsla av betydelse och hans egen plats i tid och rum.

Det är inte lätt för en ung man idag att förstå att han har en oerhört viktig roll att fylla i samhället som ledare, byggare, beskyddare och försörjare.

Folkungen kommer under tinget att lansera ett program för unga män som går ut på att hjälpa dem utveckla sin manlighet. Det går i korthet ut på att uppnå 25 mål med tillhörande märken inom dessa kategorier: kroppen, mansrollen, natur, kultur och historia. Programmet är inte helt hugget i sten utan deltagarna på tinget kommer att få vara med och utforma detaljerna. I grova drag omfattar kategorierna följande:

Kroppen: Att vårda sin kropp, främja hälsa, styrka och god fysik.
Mansrollen: Mannens ansvar som ledare, make, far och försörjare.
Natur: Svensk flora, fauna, odla mat, överleva i naturen.
Kultur: Grundläggande samhällskunskap, propaganda, maktens natur, globalism kontra självstyre, grundläggande nationalekonomi.
Historia: Från den egna släkthistorien och lokalhistoria till västerlandets historia och bibelkunskap.

Programmet är främst avsett för unga män men vuxna män får gärna göra det. Särskilt lämpligt att fäder och söner gör det tillsammans. Somliga mål är individuella medan andra måste göras i grupp. Deltagarna uppmuntras att bilda sin egen ”rote” med vänner som arbetar ihop.

Kom till tinget och hjälp till att mejsla ut detaljerna.

Folkungating 2023, den 26-28 maj

Bild: Stockholms digitala stadsmuseum (beskuren)
Licens: CC-BY

Klaus Bernpaintner
Klaus Bernpaintner
Halv upplänning, halv bayrare, hel civilingenjör och ekonom. Älskar naturen, släktforskning, min plats på jorden. Drivs av nyfikenhet och längtan efter frihet. Söker ständigt nya pusselbitar för att förstå tillvaron. Måste tvångsmässigt dela nya upptäckter med min omvärld. I ständig opposition mot det falska, onda, och fula - sökandes det sanna, det goda och det sköna. [email protected]
Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här