måndag, maj 27, 2024
HemPolitikFolkungating: Kommunen, makten och du

Folkungating: Kommunen, makten och du

Under årets folkungating kommer Folkungens Sven Valerio dela med sig av sina egna insikter, erfarenheter och praktiska tips på hur man kan hantera och påverka politik och myndigheter på kommunal nivå.

Anmäl dig här: https://folkungen.se/folkungating-2023-den-26-28-maj

Staten får oftast symbolisera den frihetligt sinnades motpart. Kommunen tar dock lika mycket av våra inkomster och har för de flesta hushåll en större påverkan och betydelse i vardagen. Kommunsektorn granskas däremot mycket lite i förhållande till dess makt. Föredraget har två delar:

Kommunen – hur fungerar den? Kort kommunhistorik; viktiga förändringar och årtal. Lagar av betydelse. Politik i kommunen; val, fullmäktige, kommunstyrelse och nämnder. Kommunen som bas för det politiska Sverige.

Hur kan man politiskt påverka i kommunen utan att engagera sig partipolitiskt – ett exempel. Bygg din egen plattform på nätet och använd journalistiska metoder i akt och mening att motverka politiska galenskaper.

Omslagsbild: Fabian65, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Klaus Bernpaintner
Klaus Bernpaintner
Halv upplänning, halv bayrare, hel civilingenjör och ekonom. Älskar naturen, släktforskning, min plats på jorden. Drivs av nyfikenhet och längtan efter frihet. Söker ständigt nya pusselbitar för att förstå tillvaron. Måste tvångsmässigt dela nya upptäckter med min omvärld. I ständig opposition mot det falska, onda, och fula - sökandes det sanna, det goda och det sköna. [email protected]
Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här