lördag, juli 13, 2024
HemPolitikGlobal försvarsminister, lokal välfärd

Global försvarsminister, lokal välfärd

Sveriges försvarsminister är en tvättäkta globalist och politisk broiler. Gått rätt politiska skolor och ”forskat” för NATO. Trots detta har regeringen hittills varit oförmögen att genomdriva sin NATO-agenda på grund av en ensam bokeldande dansk.

Den förment ”borgerliga” regeringen driver samma skattehöjarpolitik som vilken socialdemokratisk regering som helst. Aktuell just nu är elskatten, när hushåll och företag krossas av hutlösa elpriser i den gröna omställningens tecken. Regeringen lät elskatten höjas i enlighet med ”index” och svek därmed ännu ett löfte.

Regeringen hävdar att sänkt elskatt skulle driva på inflationen. Konjunkturinstitutet däremot hävdar att sänkt elskatt skulle minska inflationen. Vi reder ut huruvida någon av dem har rätt.

Skatt i allmänhet finansierar statens subversion av samhället. Välfärd ska inte finansieras av staten utan skötas lokalt, helst så att givare och mottagare känner varandra.

En bortglömd politisk dygd är att ibland göra ingenting. Vi bör en fjärran centralmakts begränsningar både att förstå och åtgärda sociala problem.

Hur uppstår konjunkturcykler? Det egentligen enkelt men inte ens Konjunkturinstitutet förstår det.

Det finns alltid hopp.

Vi läser en välkänd bön och citerar den kristne tänkaren Chesterton.

Klaus Bernpaintner
Klaus Bernpaintner
Halv upplänning, halv bayrare, hel civilingenjör och ekonom. Älskar naturen, släktforskning, min plats på jorden. Drivs av nyfikenhet och längtan efter frihet. Söker ständigt nya pusselbitar för att förstå tillvaron. Måste tvångsmässigt dela nya upptäckter med min omvärld. I ständig opposition mot det falska, onda, och fula - sökandes det sanna, det goda och det sköna. [email protected]
Från skribenten

1 KOMMENTAR

  1. Trevligt med musiken i början. Samma text – ”Frihet är det bästa ting som sökas kan all världen kring” – sjöng vi, till annan melodi, i skolan.

    Dock är avsnitten alldeles för långa för mig – en sådär fem gånger för långa. Jag skulle önska mig något mer beskuret, kondenserat och rakt på sak, som hinns med under en promenad eller medan man diskar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här