fredag, juli 19, 2024
HemPolitikIntervju med Douglas Macgregor

Intervju med Douglas Macgregor

Den pensionerade översten Douglas Macgregor talar om att ukrainakriget i praktiken är över. Ryssland kommer sannolikt ta även Odessa och skära av det som blir kvar av Ukraina från Svarta havet. Det egentliga Ukraina är den västra delen av dagens Ukraina. Ryssland har inget intresse av att styra det eller andra delar av Europa som inte vill styras av Ryssland. Den större frågan är när den amerikanska fiendskapen mot Ryssland kommer upphöra. USA är konkursmässigt, lägger nästan lika mycket pengar på militär och säkerhetsverksamhet som ränta på statsskulden (1 000 miljarder dollar).

Israel är illa ute, handlar för närvarande känslobaserat. De närliggande staterna är starkare idag än de varit tidigare och kommer inte stillatigande se på om Israel hämnas urskillningslöst på Gaza. Israel riskerar att kriget sprider sig, att de får Egypten och därmed Turkiet emot sig.

USA är inte starkt som år 1991 längre och Ryssland är inte svagt. Makt är inte dollar i ett kalkylark. Det är resurser, billig olja och gas, mineraler, livsmedel. Ryssland har allt det.

Kriget mellan Israel och Palestina skapar ytterligare spänningar inom NATO, utöver de som redan råder i och med ukrainakriget. NATO kommer inte överleva detta. Det skapades som en defensiv organisation men har kommit att användas offensivt. Svenskarna bör tacka Orbán och Erdogan som hittills hållit Sverige utanför, och även fråga Erdogan hur han vill att Sveriges muslimer ska levereras. Finnarna, som han tidigare betraktat som ett rationellt folk, tycks villiga att sätta upp en amerikansk bas nära ryska gränsen – en veritabel katastrof. NATO har urartat till ett fåfängans företag för Washington DC, precis som Warszavapakten och britternas indiska koloni blev mot slutet. Alla européer som tror de kommer få nytta av NATO i detta skede borde antagligen ”uppsöka terapi”.

Lösningen för Tyskland är att vara tyska. Sluta be om ursäkt för andra världskriget hela tiden. Ryssarna ber inte om ursäkt, tyskarna bör också gå vidare. Svenskarna bör även se om sina egna intressen. Att vara nationalist innebär inte att vara fiende till människor utanför ditt land utan att först och främst se till sina egna behov.

Macgregor är nu VD för en organisation som heter ”Our Country, Our Choice” vars mål är att återställa landet. Det har tre huvudpunkter som alla behöver tillämpas även i Sverige

  • Få slut på symbiosen mellan lobbyisterna och ”enhetspartiet” (the Uniparty = republikaner+demokrater).
  • Återställa ”Faith, family, country” som grunden för samhället, ”ora et labora”; sätta stopp för sexualisering av barnen.
  • Återställa rättssamhället, hårda straff och utvisningar; vid upplopp ”shoot one, educate a million”, som Mao sade.

Avslutningsvis önskade han oss lycka till i Sverige. Vi har samma problem som i USA.

Klaus Bernpaintner
Klaus Bernpaintner
Halv upplänning, halv bayrare, hel civilingenjör och ekonom. Älskar naturen, släktforskning, min plats på jorden. Drivs av nyfikenhet och längtan efter frihet. Söker ständigt nya pusselbitar för att förstå tillvaron. Måste tvångsmässigt dela nya upptäckter med min omvärld. I ständig opposition mot det falska, onda, och fula - sökandes det sanna, det goda och det sköna. [email protected]
Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här