onsdag, juni 19, 2024
HemPolitikKusingiftesförbud? Gäsp.

Kusingiftesförbud? Gäsp.

Regeringen och SD vill förbjuda kusingifte. En utredning har tillsatts som ska behandla en rad frågeställningar i sammanhanget. Ensamutredare blir ett hovrättsråd tillika vice ordförande i Svea hovrätt: Anne Kuttenkeuler. 

Kusingifte har varit tillåtet under mycket lång tid i Sverige. Någon stor sak av det har inte gjorts. Förrän nu. Att det är utomeuropeisk invandring som föranleder att saken alls kommer upp på bordet förstår nog alla. Det kommande förbudet – om regeringen driver frågan i mål – är ännu ett exempel på hur SD och regeringen föresätter sig att reformera seder och bruk hos de barbariska invandrarna. 

Har du någonsin hört en SD-farbror yra om att man ska ta seden dit man kommer? Ja, då förstår du vad jag menar. 

Parallellt är invandringsdörren öppen och medborgarskap lämnas ut som funnes det ingen morgondag. Kritiserar man regeringens impotens, upptäcker man snabbt att det står folk på kö för att leverera visdom av slaget “det är åtminstone bättre än om vi hade haft en rödgrön regering!”.

Politiker ska behandlas som barn, menar jag. Man talar om för dem när de gör fel, på det att de kan bättra sig. Man säger inte om sitt barns snattande att det är åtminstone bättre än grannpojken som våldförde sig på sin syster. 

Det finns en absurd knorr på kusingiftesfrågan: bristande folkbokföring. 

Handläggarna på Skatteverket som administrerar folkbokföringsregistret är de flesta kvinnor och mycket hjälpsamma med att svara på frågor på telefon. Har man anledning att ställa frågor där, lär man sig med tiden att det oftast finns kunskap att hämta utöver den specifika fråga på vilken man söker svar.

Så gick det till när jag lärde mig om hur invandrares släktskap bokförs. Eller snarare hur de inte bokförs. Så här är det: endast barns släktskap till sina föräldrar och det mellan äkta makar registreras i folkbokföringen per automatik hos invandrare. Alla andra släktskap måste de inblandade ansöka om och styrka med dokumentation från hemlandet. 

Om två syskon invandrar till Sverige utan sina föräldrar, måste de alltså ansöka om att deras syskonskap registreras i folkbokföringen. Sker det inte, finns det ingen möjlighet att se att deras respektive barn är kusiner med varandra.

Man kan tycka att regeringen skulle börja fatta beslut om åtgärder och förändringar som verkligen spelar roll. Vad sägs om att stoppa invandringen? Pausa alla medborgarskapsärenden. Genomföra en folkräkning. Rensa ut samtliga sossegeneraldirektör OCH sluta tillsätta sina egna odugliga stolpskott. Med andra ord; införa meritokrati i statsförvaltningen. 

Ja, tänk om. 

Originalbild av Salifu Wumpini Hussein, Wikimedia Commons, beskuren.
Licens CC BY-SA 4.0

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här