tisdag, juni 18, 2024
HemPolitikLämna WHO - Kom och slut upp!

Lämna WHO – Kom och slut upp!

Så var sommaren slut, kanske drar du en suck av lättnad efter att ha noterat att extremvärmen som media varnat för uteblivit. Men sakta i backarna, en ny Covid-variant har kommit till stan liksom tillhörande vaccin. Joe Biden låter hälsa att ”alla kommer att ombes ta det”. I Sverige är vi inte riktigt där än, men vi som förstod vartåt det barkade när de äldre och sköra började prackas på dessa injektioner 2021, vet att makten föredrar att ta små steg över den moraliska gränsen. Om du inte var en av dem som kunde räkna ut vaccinpassens införande redan vid förra omgången, kommer här en ny chans att vara bättre förberedd. Kom ihåg: ”fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me”.

Jag hade verkligen tyckt att det vore skönt att bara stänga öronen en stund, njuta av att få ha sitt och sina ifred efter det kollektiva trauma som vi fått genomlida i och med Covid-tyranniet. Många av oss känner fortfarande att batterierna är urladdade efter det bisarra i att släkt, grannar och bekanta började hålla koll på vem som injicerat sig och vem som har firat jul med hur många. Visserligen slapp vi masktvång och spruttvång på vissa platser. I länder som Australien och Österrike hade folk det värre. Men trots detta var vi många som kunde känna att detta stod för dörren även hos oss. I Österrike hotades folket med att få gå från sina hem om de inte kavlade upp, men österrikarna vek sig inte och lagförslaget om spruttvång stoppades till slut. Tyvärr ser de styrande i landet fortfarande sina lockdowns som en succé och planerar nu att fortsätta terrorn i skepnad av klimatnedstängningar. Hoppas österrikarna är redo att gå ut på gatorna igen.

I Sverige får vi en sådan chans söndagen den 1:a oktober. Då demonstrerar vi med bland andra Sjuksköterskeuppropet och Läkaruppropet för att Sverige ska lämna WHO, Världshälsoorganisationen som drev på Covid-tyranniet med sina rekommendationer och nu vill få tvingande makt över alla länders hälsomyndigheter vid framtida ”hälsonödlägen”. Det planeras genom omfattande förändringar i WHO:s internationella hälsoriktlinjer (IHR) – som EU har drivit på och Sveriges regering stödjer! Några av de allvarligaste förändringarna som föreslås innebär inskränkningar av mänskliga rättigheter, tvångsmedicinering, krav på globalt digitalt hälsopass för resor, utökad censur, förlust av nationell suveränitet och ekonomiska krav på medlemsländerna. WHO skulle också få befogenhet att deklarera nödläge vid möjlig hälsofara i stället för verklig hälsofara, och sådan fara kan även innefatta ”klimathotet”. Om WHO får igenom sin agenda kan vi glömma den svenska Tegnell-modellen, då blir det i stället Österrike och Australien för oss alla.

Än kan vi alltså inte lägga ned stridsyxan, förmodligen kommer vi inte kunna det på länge. Men när vi slåss för vår frihet finns det även utrymme för gemenskap, hopp och skratt. Kom till Stockholm den 1:a oktober och demonstrationen Exit WHO och slut upp i en skara människor med olika bakgrund med gemensamt mål. Har du ännu inte skrivit under namninsamlingen på www.exitwho.se så gör det också.

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här