tisdag, juni 18, 2024
HemPolitikLåter du dig sållas?

Låter du dig sållas?

Världen framstår allt mer som en enda stor sil. Eller snarare som en följd av silar. När man tar ett steg bakåt och ser på de senaste årens mediahysterier ser jag det som en följd av silar med syfte att fånga upp olika människor och skrämma dem till att offra mer av sitt självstyre till förmån för mer globalism, det vill säga mer politiskt fjärrstyre, mindre självstyre och mer förslavning.

Klimatsilen är grovsilen. Redan där har majoriteten fastnat. De går omkring med ångest och skräck över en inbillad klimatkris. Skräck gör människor lätta att fösa. Demokrater tenderar att vilja ha en uppskrämd befolkning. De har fått undersåtarna besatta av tanken att ”rädda vädret”. De har fått dem till att kräva lägre levnadsstandard och mer makt till internationella organ som FN. De kräver globalt styre av ekonomin och ”grön omställning” till enorma kostnader för samhället – och övervinster för ”gröna” särintressen. De har blivit aggressiva mot medmänniskor som äter kött och kör sin bil. Folk kräver global klimatkommunism.

Somliga klarar sig med hjälp av kritiskt tänkande mentalt oskadda igenom klimatsilen – bara för att mötas av corona-silen. Där blev de uppskrämda med ett virus som tycks haft bara marginellt högre dödlighet än en vanlig influensa. Media körde skräckporr dygnet runt. Det uppskrämda folket krävde inlåsningar, maskering och tvångsinjektioner av sina medmänniskor, och värst av allt mer makt och underkastelse till överstatliga ”hälsomyndigheter” som WHO och EU-motsvarigheter. Första steget i att skapa en socialistisk stat är enligt Saul Alinsky att ta kontroll över sjukvården – ”Kontrollera sjukvården och du kontrollerar folket.” Det fungerar även för att skapa en global socialistisk stat.

Det är inte många kvar efter klimat- och coronasilarna. Men de som mot alla odds klarade sig åkte rakt in i Ukrainasilen. Uppskrämda av media för Vlad den förskräcklige kräver folk nu illusionen av trygghet genom medlemskap i en global ”krigsallians” NATO. Återigen mindre kontroll över det egna försvaret, mer makt till överstatliga globala organ och därmed mindre självstyre och frihet.

Det är en kort beskrivning. Det finns flera silar i systemet, till exempel metoo och ekonomikrissilen och du kan säkert identifiera flera själv. De har alla ett gemensamt syfte, att skrämma folk till att lämna ifrån ytterligare makt över sina samhällen till avlägsna globala organ. Det är lätt att identifiera vilken sil en människa fastnat i, hon brukar stolt skylta med det genom att lydigt dekorera sin profilbild.

Avslutningvis påminner det om Jesu ord till sin lärjunge: ”Simon, Simon! Se, Satan har begärt att få eder i sitt våld, för att kunna sålla eder såsom vete”. Därefter uppmanar han Simon att styrka sina bröder.

Låt dig inte sållas eller silas av globalistiska intressen. Håll huvudet kallt och styrk dina bröder.

Klaus Bernpaintner
Klaus Bernpaintner
Halv upplänning, halv bayrare, hel civilingenjör och ekonom. Älskar naturen, släktforskning, min plats på jorden. Drivs av nyfikenhet och längtan efter frihet. Söker ständigt nya pusselbitar för att förstå tillvaron. Måste tvångsmässigt dela nya upptäckter med min omvärld. I ständig opposition mot det falska, onda, och fula - sökandes det sanna, det goda och det sköna. [email protected]
Från skribenten

2 KOMMENTARER

  1. Hej Klaus, jag vill tacka dig för en mycket bra analys av Ukrainakriget i ett samtal med David Eriksson, som jag har sett på Yutoube. Du var överlägsen. Jag delar din syn på att det är USAs proxy krig mot Ryssland. Tyvärr har inte personer som denne David Eriksson fyllda av hat och propaganda mot Ryssland, chans att se vilka som driver detta krig. Trotts, att jag är uppvuxen under Sovjetunionens politik i mitt hemland Tjeckoslovakien och kom till Sverige 1969 som flykting, kan jag förstå dagens Ryssland. Det är ondskefull USA som strävar efter Rysslands kollaps och deras naturresurser. Du har rätt, Sverige ska inte delta i detta krig. Nu har jag hittat Folkungen, tack för det ni gör.

  2. Tack för alla bra artiklar ni skriver.

    Bilden är ju klockren! vi borde alla lägga den som profilbild och se hur många pk-människor som kopierar bilden utan att förstå den underliggande ironin. 😂

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här