lördag, juli 13, 2024
HemEvenemangLusseträff i Stockholm tisdag 12 december

Lusseträff i Stockholm tisdag 12 december

Den 12 december kl 18 träffas vi på restaurang i Stockholm. Vi ska ha trevligt i den härliga jultiden och smida planer för det kommande året. Alla beställer och betalar sin egen mat och dryck. Anmäl dig till [email protected]. Plats meddelas några dagar innan. Ta gärna med en vän.

Omslagsbild från Wikimedia Commons, källa och användningsvillkor

Klaus Bernpaintner
Klaus Bernpaintner
Halv upplänning, halv bayrare, hel civilingenjör och ekonom. Älskar naturen, släktforskning, min plats på jorden. Drivs av nyfikenhet och längtan efter frihet. Söker ständigt nya pusselbitar för att förstå tillvaron. Måste tvångsmässigt dela nya upptäckter med min omvärld. I ständig opposition mot det falska, onda, och fula - sökandes det sanna, det goda och det sköna. [email protected]
Från skribenten

2 KOMMENTARER

  1. I ”Årets saga” – boken där Elsa Beskow beskriver varje månad med text och bild – går Staffanståget i januari. Så gjorde man visst förr. Kanske ger det också en lämplig effekt att låta Luciakören bestå av enbart damröster. Dock får jag ge bildtexten rätt: ett förargelseväckande inslag utgör de inte i Luciatåget, stjärngossarna.

    https://i.ebayimg.com/images/g/0BIAAOSwWs9dMmS1/s-l1600.jpg

    • Jag måste korrigera mig. Jag talade om Staffan, men den traditionen har väl i botten ett annat ursprung (Sankt Staffan) än stjärngossar (de tre vise männen).

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här