lördag, juli 13, 2024
HemPolitikMinns Konstantinopel

Minns Konstantinopel

Västgötaklimax. 

Wikipedia betonar i sin förklaring av uttrycket, att den retoriska stegring som avslutas med ett antiklimax måste göra så oavsiktligt. Det beskriver väl Sveriges ansökan om Nato-medlemskap. Vi skulle få skydd mot ryssen, men det blev ett antiklimax. 

Sveriges ansökan lämnas in under Joe Bidens presidentskap. 

Biden lider uppenbart av kognitiv svikt, möjligen senildemens. Vem eller vilka som styr Joe Biden är höljt i dunkel. Då, just då, ska Sverige in i Nato. Stabilt.

Socialdemokraterna vill egentligen inte att Sverige ska bli medlem. Man stödjer en ansökan av enda skäl att man inte vill att Nato-frågan ska bli en valfråga. Sjävla socialdemokraternas framtid säger nej till Nato, ty SSU vidhåller sitt motstånd, trots att moderpartiet horat ned sig. 

Jo, att sälja Sverige i en fråga av långsiktig betydelse för egen kortsiktig vinnings skull, är ren prostitution. Och då är den liknelsen elak mot de kvinnor som hedrar ingångna avtal på frivillig grund. 

Borgerligt anstrukna, tillika brett socialt mediekäftade skribenter, har däremot efter den 24 februari fått leva ut en Nato-fantasi av närmast sexuella proportioner. ”Vi måste gå med i Nato!” En kör i kommentarsfälten på Facebook svarar ”Ja!”. Ejakulation.

Den som invänt mot detta har utmålats som landsförrädare. Det är den märkligaste sak: i dessa människors föreställningsvärld är det illojalt mot det svenska folket att inte vilja  alliera sig med bl.a. Turkiet och Albanien i ett militärt mångkulturellt experiment, som  förmodligen har föga förutsättningar att fungera på slagfältet, annat än mot helt underlägsna ”fiender”. Kultur- och språkbarriärerna är enorma. 

Trots att vem som helst har kunnat läsa på Försvarsmaktens hemsida att hotet mot Sverige bedöms vara lågt, har Nato-anslutning framhållits av dessa debattörer som helt avgörande för rikets säkerhet. Med ena halvan av den kluvna tungan hånar man skrivbordsgrabbigt ryssarna för militär oförmåga, klantighet och föråldrad utrustning. Med andra halvan framförs påståenden om att ett ryskt tvåfrontskrig visst är en möjlighet och därför ett hot mot oss. 

Turkarna erövrade Konstantinopel år 1453. Därefter följde sekler av turkiska övergrepp mot europeiska folk. Turkarnas peniskomplex gentemot Europa fortsätter in i våra dagar. Det tål att påminnas om att Erdogan använt ”flyktingventilen” som ett hot mot EU för att få sin vilja igenom. 

När Sverige lämnar in sin ansökan om Nato-medlemskap, är Erdogan den förste och ende att sätta käppar i hjulet. Magdalena Andersson lägger sig platt och visar buk. Kurdernas nationalistiska strävan är därmed utspolad ur badkaret. Både en och flera svenska nationalister lånar sig till detta erbarmeliga spektakel, utan att ha omdöme nog att sätta Turkiets agerande i ett historiskt sammanhang. 

Nu har Erdogan  och Putin tillsammans besökt Teheran. Svensk massmedia behandlar saken mycket lågmält, om de alls rapporterar från den. Trots att det borde vara en sensationell nyhet: anledningen till svenskt Nato-medlemskap – Putin – besöker Iran tillsammans med Nato-landet Turkiets ledare Erdogan, tillika orsaken till ansökans fördröjning och osäkerhet. Övriga Nato-länder är tysta. 

Den till Europa turkiska arvfienden ges fritt svängrum. Svenska väljare förstår ingenting. 

Avslutningsvis. Trodde du att en militär allians var ett ömsesidigt åtagande? Då får du fundera en vända till i Sveriges fall. 

Militär personal i Sverige kan tvingas till utlandstjänstgöring inom ramarna för deras anställning. Den som inte vill kriga utomlands i regeringens regi kan sålunda säga upp sig och slipper därmed. 

Värnpliktiga kan inte alls tvingas till utlandstjänstgöring. Till detta krävs lagändringar. Har du hört talas om detta i Nato-frågan? Nej.

Nato-spektaklet har bara börjat. 

Senil president i USA och Konstantinopels erövrare mot svenskt självbestämmande.

Välj.

 

Från skribenten

2 KOMMENTARER

  1. Bra artikel om situationen .. Nato borde sätta käppar i Turkiets agerande.. antar att de har nämnt en annan viktigt sak (spannmålsavtalet)som skulle hanteras i Iran med det kan inte vara fallet.. det är bara spel för gallerierna. Nato frågan samt hur de ska stycka Syrien borde vara högt upp i agendan.

  2. Jag funderar på hur man lyckades att få alla partier (utom V) att tycka detta är bra. Vilket påtryckningsmedel kan vara så kraftigt och hur går det till? Personliga hot mot enskilda politiker tror jag inte skulle fungera, för att få med partistyrelserena och sen köra över de lokala avdelningarna. Det har skett på ett annat sätt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här