lördag, april 13, 2024
HemPolitikOrganisera en folkungarote

Organisera en folkungarote

Många vill göra något för att rädda landet men vet inte var de ska lägga kraften. Rösta på Kristersson eller Lööf? Här är ett bättre konkret förslag: Organisera en egen folkungarote!

Medeltidens folkungar var en grupp stormän som på 1200-talet gick samman under ledning av Folke jarl för att försvara Upplands uråldriga självstyre mot utlänningars inflytande, främmande lagar och beskattning. Man kan säga att de försökte skydda sig mot medeltidens globalism. Denna globalism ledde till bildandet av nationalstaten Sverige, som sedan bildade Kalmarunionen, gick med i EU, FN och en uppsjö andra globalistiska organ. I varje steg förlorade vi ytterligare ett stycke självbestämmande och frihet.

Folkungarna kallades också folkunga rote. Ordet rote har gamla anor. Det har genom tiden använts för många olika betydelser, flertalet militära – men inte alla. Idag används ordet mest för att beteckna en formation av två stridsflygplan men grundbetydelsen är helt enkelt en grupp, eller undergrupp av människor. Ett exempel på betydelse var en del av en socken som hade gemensamt ansvar för de fattiga och behövande inom sitt område. Rote är besläktat med ordet rota, som även har betydelsen organisera och konspirera.

En modern folkungarörelse behövs för att motverka den starka maktkoncentration och globalisering som i vår tid avancerar obehindrat. De folkvalda har inget att vinna på att motverka globaliseringen eftersom den gynnar deras karriärer och försörjning. De visar gång på gång att de mer än gärna ger bort fosterland, trygghet, folkets skattemedel, besparingar och självbestämmande i utbyte mot en egen plats vid de överstatliga köttgrytorna. Folkungarörelsen måste alltså byggas underifrån, från gräsrotsnivå.

Det är här du kommer in. Ordna en lokal grupp, en rote. Bygg nätverk, sprid kunskap om betydelsen av frihet, och om självstyre som vägen till dit. Använd material från folkungen.se eller andra lämpliga källor. Bjud gärna in oss att hålla föredrag, inspirera och förklara. I utbyte mot resekostnad och en soffa att sova på kommer vi mer än gärna och förklarar. Så organiserar vi en motkraft underifrån, överallt med lokal förankring, förenade i kampen för att återta rätten att bestämma över vårt eget öde.

Vem organiserar folkunga rote nummer 1?

Klaus Bernpaintner
Klaus Bernpaintner
Halv upplänning, halv bayrare, hel civilingenjör och ekonom. Älskar naturen, släktforskning, min plats på jorden. Drivs av nyfikenhet och längtan efter frihet. Söker ständigt nya pusselbitar för att förstå tillvaron. Måste tvångsmässigt dela nya upptäckter med min omvärld. I ständig opposition mot det falska, onda, och fula - sökandes det sanna, det goda och det sköna. [email protected]
Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här