lördag, april 13, 2024
HemPolitikRadio Folkungen: Grundlagsändring mot visselblåsare

Radio Folkungen: Grundlagsändring mot visselblåsare

Ändringen i Tryckfrihetsförordningen om ”utlandsspioneri”, som vi räknar med går igenom den 17 november, är en lag för att skydda globalistiska organ från svenska visselblåsare. Som i stort sett alla grundlagsändringar innebär den mer makt åt staten och mindre åt den enskilde. Ytterligare en tugga av folkets frihet är tagen. Enbart kommunistpartiet är emot. Vi reder ut begreppen.

Sveriges finanspolitiska ramverk har ett ”skuldankare” som säger att statsskulden ska vara 35 procent av BNP. Det blir ett byråkratiskt problem när statsskulden i och med höstbudgeten blir 29,5 procent och statsministern kan avkrävas en ”förklaring”. En ”för låg” statsskuld kan tolkas som att det ”investeras” för lite i landet. Det är givetvis ekonomiskt nonsens. Vi argumenterar för att statsskulden ska vara noll och att det bästa och mest moraliska sättet att komma dit är att avskriva hela skulden. Talar om de två huvudsakliga problemen med offentlig skuldsättning.

Ytterligare nationalekonomiska resonemang om sparande, skatter, ”det som syns och inte syns”, fria marknader respektive centralplanering av svenskt och sovjetiskt snitt. Och en god nyhet.

Lyssna i spelaren nedan eller där du vanligtvis lyssnar på poddar.

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här