tisdag, juni 18, 2024
HemFolkungatingRapport från folkungatinget 2023

Rapport från folkungatinget 2023

I den gångna helgen avlöpte årets Folkungating i Undenäs i Västergötland. Det är ett evenemang för alla som vill ha ett väl fungerande samhälle med stor personlig frihet. Alltså ganska precis motsatsen till vad Sverige har utvecklats till på senare år. Den röda tråden för tinget är hur man lever så fritt och lyckligt som möjligt trots den kleptokratiska staten som lägger sig i allt vi gör.

De flesta deltagare anlände på fredagen (26 maj), norpade en säng i sovsal eller flyttade in i familjerum. Det var fler kvinnor och barn med än någonsin tidigare vilket var extra roligt.

Några av tingets mer färglada deltagare

Till kvällsmat blev det bakad potatis med lyxiga tillbehör därefter fritt umgänge. En stor del av behållningen är den fria tiden utanför schemalagda aktiviteter då man bara umgås med likasinnade, sitter uppe halva natten, lär känna nya människor, återser vänner, delar erfarenheter, filosoferar och löser världens alla problem. Man vill sitta uppe länge, men man ska ju vara pigg till lördagens aktiviteter också. Och så gäller det att somna innan någon börjar snarka.

Det är lördag morgon klockan 05:12. Det är redan ljust och tre personer snarkar ikapp. Inte helt lätt att somna om.

På lördagen var det fem föredrag. Marie talade om friheten i livet på landet och att där finner man det gamla Sverige. Undertecknad presenterade Folkungens kommande Folkungdomsprogram som syftar till att fostra pojkar till män. Det blev grupparbete för att bidra med konstruktiv kritik. Andreas gav en reseberättelse från sitt besök i Orania. Tomas talade om att leva väl i en ond tid. Sven talade om hur man som vanlig medborgare kan granska och dra sin kommuns göranden från det trygga dunklet ut i solljuset.

Marie: ”Bor man på landet MÅSTE man ha höns!”

Pauser, njuta vårvädret, äta god mat, på kvällen underhållning, därefter ”fri lek”. Det gjordes många nya bekantskaper och nätverk byggdes. Det var högt i tak, man kunde tala fritt om normala – men numera radikala – ämnen. Man behöver inte vara överens om allt men det går bra att skratta och umgås ändå.

Det önskades mer aktiviteter och det kommer. Håll utkik på folkungen.se.

Klaus Bernpaintner
Klaus Bernpaintner
Halv upplänning, halv bayrare, hel civilingenjör och ekonom. Älskar naturen, släktforskning, min plats på jorden. Drivs av nyfikenhet och längtan efter frihet. Söker ständigt nya pusselbitar för att förstå tillvaron. Måste tvångsmässigt dela nya upptäckter med min omvärld. I ständig opposition mot det falska, onda, och fula - sökandes det sanna, det goda och det sköna. [email protected]
Från skribenten

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här