måndag, maj 27, 2024
HemPolitikRegel nummer tolv

Regel nummer tolv

Välj ditt offer, håll fast, gör det personligt och polarisera. Kapa hans sociala band och isolera honom från omgivningens sympati. Angrip människor och inte institutioner; människor bryts ner fortare än institutioner. Det är grymt, men väldigt effektivt. Direkt personlig kritik och hån fungerar.

Så kan man sammanfatta regel nummer tolv i Saul Alinskys Rules for Radicals (1972) – en handbok i hur man skapar och mobiliserar aktivister för att åstadkomma en socialistisk stat. Efter de 50 år som förflutit sedan publiceringen måste man konstatera att de lyckats väl.

Andra regler på listan är att förlöjliga, hota, håll det enkelt, ha roligt, upprätthåll trycket, med flera. Här är en bra sammanfattning av boken. Notera hur den hävdar att man behöver åtta nivåer av kontroll för att skapa en socialistisk stat och att ”den första är viktigast”: Kontrollera sjukvården och du kontrollerar folket. Det pågående coronatyranniet med tvångsmedel, dryga böter och koncentrationsläger i sjukvårdens och folkhälsans namn är helt i enlighet med Alinskys regler för att skapa en socialistisk världsstat.

Vänstern har visat sig precis lika skrupellös som boken rekommenderar. Lögner, bedrägerier, hot och hat är standard modus operandi. Inte minst regel nummer tolv har visat sig väldigt effektiv. Hur många fosterlandsälskande ”rasister” har inte blivit uthängda av terroristorganisationen Expo. Hur många har inte fått hembesök från vänsterextremisten Aschberg och Trolljägarna? Hur många sverigedemokrater har inte blivit av med sin försörjning? Hur många har inte blivit avskurna från släkt och vänner?

Högern har en annan inställning. Segern är inte allt, man måste också spela renhårigt efter spelets regler. Och man ska hålla ”god ton”. Föga förvånande finns en podd med namnet God ton som bland annat leds av en namnkunnig moderat riksdagsman. Vänstern och socialdemokratin har inga sådana moraliska handikapp. Det enda som räknas är makten. Inte vägen dit.

Reaktionärer måste lära sig av vänstern för att slå tillbaka. Vi behöver inte spela lika fult som de men det finns ändå mycket vi kan göra inom ramen för tio Guds bud. Vi måste också vara medvetna om att det är ett krig som pågår och vi har rätt att handla i självförsvar. För att citera Paulus uppmaning till församlingen i Efesus:

11 Ta på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp. 12 Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna. 13 Ta därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och stå upprätt när ni fullgjort allt. 14 Stå alltså fasta, med sanningen som bälte runt höfterna och klädda i rättfärdighetens pansar. 15 Bär som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger. 16 Ta dessutom trons sköld, med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar. 17 Ta emot frälsningens hjälm och Andens svärd, som är Guds ord. 18 Gör detta under ständig bön och åkallan och be alltid i Anden.

Inte minst måste vi också lära oss att använda regel nummer tolv. Att skriva insändare, kontakta myndigheter, be underdånigt om tillstånd att demonstrera i all ära, alla ansträngningar är bra, men som Alinsky säger är det betydligt effektivare att gå på individer – folkvalda och byråkrater.

Svenska politiker är bortskämda med att deras undersåtar har den dåliga ovanan att inte störa dem medan de leker jätteviktig demokrati. Det har antagligen att göra med att i Sverige råder partivälde. Vi röstar visserligen fram representanter ur våra lokala valkretsar, men de representerar i realiteten Partiet de tillhör snarare än valkretsen. De är partister mer än förtroendemän som värnar intresset hos undersåtarna i hembygden. Annat är det i till exempel USA. Där hör man ofta uppmaningen ”call your representative”, låt dem veta vad deras väljare tycker och att de hänger löst!

Även i Sverige kan vi dock kontakta förtroendevalda och byråkrater och låta dem veta att vi har ögonen på dem och vet var deras brevlåda bor. Det kan vi göra på alla nivåer i samhället, från riksdag till kommun. Ring dem, maila dem, stoppa dem på gatan. Välj ditt offer, håll fast, gör det personligt och polarisera. Låt dem känna din vrede. Låt dem veta att deras försörjning hänger löst. Du behöver inte vara rädd för dem. De är ofta stora i käften men kom ihåg att många av dem sitter på sina poster för att de är straffade och inte klarar av att försörja sig på ett hederligt arbete. Deras inkompetens gör dem osäkra. Du kanske tycker det är obehagligt att ringa upp dem, men det är garanterat tio gånger värre för dem. Hur tror du det känns för hårfrisörskan Annika Strandhäll att få frågan om hur hon resonerar kring slutförvar av utbränt kärnbränsle?

Nyligen föreslog den vänstermoderate riksdagsmannen Erik Ottosson (M) i en motion att det allmänna vaccinationsprogrammet skulle bli obligatoriskt och att staten skulle bedriva propaganda mot vaccinskepticism. En imponerande hybris hos en ung man på blott 31 vintrar (snart 32) att anse sig ha rätt att tvångsinjicera medicinska preparat i andras barn.

Så här lyder hans politiska trosbekännelse: Min tro på frihet, självständighet och hårt arbete gjorde Moderaterna till det självklara valet av parti.

Men den egentliga innebörden av hans syn på ”frihet och självständighet” framgår av motionen: De som vaccinerat sig borde därför belönas för sitt beslut varför regeringen omgående bör återkomma till riksdagen med lagstiftning som möjliggör så kallade vaccinationspass vilka kan användas för att låta de som vaccinerat sig återgå till ett mer normalt liv utan restriktioner påkallade av Covid-19.

Det kom till min kännedom att några medborgare som inte delade den unge herr Ottossons tolkning av frihet och självständighet uppvaktade honom i andan av regel nummer tolv. Han var uppenbarligen inte van vid att bli störd medan han pysslar med demokrati och planerar grundlagsbrott.

Erik Ottosson (M), 31 år gammal, uppmärksammas av en omtänksam medborgare på att han är i färd med att begå grundlagsbrott. Foto: Riksdagen/Faksimil Twitter

Vi behöver lära oss av vänstern för att slå tillbaka mot vänstertotalitära krafter. Inte minst från Moderaterna.

Det finns mycket du kan göra. Gör det personligt.

Klaus Bernpaintner
Klaus Bernpaintner
Halv upplänning, halv bayrare, hel civilingenjör och ekonom. Älskar naturen, släktforskning, min plats på jorden. Drivs av nyfikenhet och längtan efter frihet. Söker ständigt nya pusselbitar för att förstå tillvaron. Måste tvångsmässigt dela nya upptäckter med min omvärld. I ständig opposition mot det falska, onda, och fula - sökandes det sanna, det goda och det sköna. [email protected]
Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här