lördag, juli 13, 2024
HemPolitikRevolutionärens personlighet

Revolutionärens personlighet

Vågar du gå emot strömmen? Säga ifrån? Demonstrera? Revoltera?

Vi lever i ett samhälle präglat av tumult och mycket, mycket oväsen. Skräckpropagandan verkar fungera effektivare än någonsin och lydigt ställer de flesta in sig i mediernas (läs statens) åsiktsled. Även de som inte håller med, som känner att något inte står rätt till. Som följer nyheternas lögner och undrar varför så många inte har vaknat ännu, varför så många är tysta. Du kanske är en av dem som börjar vrida på sig lite obekvämt i stolen och undrar om det inte börjar bli dags för någon modig själ att ta upp kampen, säga ifrån?

Jag hörde ett par samtala för ett par år sen, om ett problem de hade. Mannens kommentar var ”det löser sig”, varpå frun svarade ”vem är den här Sig som ska lösa allting? Jag eller du måste lösa det här.”

Jag tyckte om kvinnans svar och har många gånger tänkt på det när jag egentligen hoppats på att någon annan ska lösa problemet åt mig, i uppfattningen om att priset för att lösa ett problem kanske är för högt för mig att betala, eller att jag inte är kapabel nog.

Alla har vi olika förmågor, olika personligheter. Din unika personlighet är konstruerad för att lösa specifika problem. Evolutionen har, som en smed med järn, format dig efter vad som krävts för att överleva. Samhället överlag mår bäst av att många olika personlighetstyper finns, då de tillsammans bidrar till lösningen av flertalet problem. Tanken är då att du kan placera dig i en position som drar nytta av dina personlighetsdrag på bästa sätt. Det kan inte bara finnas plikttrogna soldater, arbetsamma entreprenörer eller kreativa konstnärer. Varje person har en roll den kan fylla, om den vågar ta på sig den. Kanske är du denna någon du själv väntar på, denna Sig som kan lösa problemet.

Du som läsare kanske redan har märkt att tidningen Folkungens skribenter har en viss typ av personlighet, utformade för att hitta svaret på ett specifikt problem. De är upproriska, har föga respekt för auktoritet och skyr inte konflikter. Jag skulle kalla dem för revolutionärer. Förmodligen är du själv på samma sätt lite icke-sympatisk om du är en av Folkungens läsare. I armén uppskattas inte dessa rebelliska personlighetsdrag särskilt mycket, men de behövs i ett land som kan köras i botten på grund av dess befolknings tystnad och konformitet. För en revolution kräver revolutionärer; personer som vågar säga ifrån.

Du kanske inte anser dig vara en skribent, talare, eller ens småpratare. Men om du är en av de som väntar på att någon annan ska lösa problemen vi ser i Sverige idag, så ber jag dig ta en titt i spegeln istället. Börja smått om du är rädd. Dela en artikel med en familjemedlem, var lite ärligare nästa gång du är vid matbordet med dina kollegor, gå på demonstrationerna. Det kommer att kosta dig, men din tystnad och overksamhet har också ett pris. Dyrt blir det oavsett, så se till vilka resultat du vill uppnå istället. Bygg upp denna revolutionärens personlighet i dig, försök använda den för att väcka din omgivning. Hälsa dem god morgon från oss.

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här