onsdag, april 24, 2024
HemNyheterSkolor som kräver ansiktsmask förlorar bidrag i Florida

Skolor som kräver ansiktsmask förlorar bidrag i Florida

Delstatsregeringen i Florida drar in finansiellt stöd till skolor som bryter mot delstatens förbud mot att tvinga skolelever att bära ansiktsmask, mot deras och föräldrarnas vilja. Förbudslagen är uppe för rättslig prövning.

Floridas guvernör, Ron DeSantis, har i flera veckor hotat med att dra in finansiering till skolstyrelser som inför tvång att bära ansiktsmask för skolelever. Nu har Floridas utbildningstjänstemän gjort slag i saken och skär ner finansiering till lokala skoldistrikt som bryter mot guvernörens förbud mot att tvinga skolelever att bära ansiktsmask.

Utbildningskommissionär Richard Corcoran meddelade på måndagen att Florida Department of Education håller inne pengar som motsvarar lönerna för skolledningens personal i Alachua och Broward counties. Skoldistrikt i dessa två counties var de första att införa masktvång för skolelever.

Utbildningskommissionär Corcoran sa att dessa distrikt agerade i strid med den självklara rätten att som förälder avgöra om ens barn ska bära ansiktsmask eller inte. ”Vi kommer att kämpa för att skydda föräldrarnas rättigheter att fatta beslut om hälso- och sjukvård för sina barn”, sa Corcoran i ett uttalande. ”De vet vad som är bäst för sina barn.”

Men Browards County Interim Superintendent, Vickie Cartwright, sa att hon anser att hennes distrikt agerar i enlighet med lagen. ”Hälsa och säkerhet för våra elever, lärare och personal fortsätter att vara våra främsta prioriteringar” säger Cartwright och menar vidare att hennes skoldistrikt kommer fortsätta med masktvång för skolelever.

Åtta andra skoldistrikt har också infört masktvång för skolelever som strider mot delstatsregeringens Ron DeSantis förbud.

En låginstansdomstol i Tallahassee dömde nyligen ut DeSantis förbud som författningsvidrigt. Men DeSantis har lovat att överklaga domen. Det är först i högre instanser som föräldrarnas självklara rätt att avgöra om deras barn ska bära mask eller inte, kommer att avgöras.

Bidenadministrationen har tidigare lovat att ge federalt finansiellt stöd till alla skolor som förlorar finansiering på grund av maskreglerna.

Källa: New York Post

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här