tisdag, juni 18, 2024
HemPolitikSkotten i Oslo

Skotten i Oslo

Inte ens ett dygn hann passera efter masskjutningen i anslutning till en gayklubb i Oslo, där två personer miste livet och ett stort antal skadades, innan Jonas Gardell hade fått en text om händelsen publicerad i Expressen. 

”Nattens attack visar hur brutalt hatet mot oss fortfarande är” – skriver Gardell och fortsätter sedan med att blanda in den amerikanska Högsta domstolens aktuella abortbeslut i samma text. Högsta domstolen hatar, precis som gärningsmannen, anser Gardell: ”Hatet springer ur samma källa”.

Gardells användning av ordet ”fortfarande” i det första citatet ovan, visar tydligt att Gardell försöker knyta ihop det som nu hänt med vad som tidigare utspelat sig i den europeiska civilisationen. Vad symboliserar förhatlig vit konservatism bättre än Högsta domstolen i USA? Släng in den också. 

Men. Gärningsmannen är iranier. Ett vittne beskriver hur han strax innan de första skotten avlossades skrek ”Allahu akbar!”. 

Gardells text är ett remarkabelt självmål. Att vara stenrik och bli gammal i materiellt överflöd, med upphöjd position och plattform för massdistribution av egna texter i kvällspressen, inverkar menligt på den intellektuella skärpan. Därvidlag möts machomannen Jan Guillou och flamsbögen Jonas Gardell. Så kallade kulturpersonligheter i vår tids härskande klass. Båda två med flit alltid överslätande gentemot islams rakt igenom osympatiska drag. 

Det spelar ingen roll om det är unga svenska heterokillar som blir pissade i munnen, kvinnor som blir mördade när den muslimska hedern kränkts eller homosexuella som mördas. Gardell med hov kommer alltid frammana den klandervärde vita heteromannen som gärningsman. Är han inte våldsverkaren i egen hög person, så bär han skulden till misslyckad integration eller är bärare av det misogyna och homofoba samhällets normer. 

Jonas Gardells bror Mattias är professor i religionsvetenskap på Uppsala Universitet. Han disputerade på amerikansk svart islamism och kallar sig anarkist eller ”frihetlig socialist”. Därtill är han innehavare av Leninpriset och har en ynge namne i sitt hushåll med ”Muhammad” som mellannamn. 

2010 gav Mattias Gardell ut boken ”Islamofobi”. Boken beskrivs så här:

”Anders Behring Breivik mördade 77 människor och sprängde det norska regeringskvarteret. Breivik är ingen isolerad galning, hans idéer finns i Sverige och över hela Europa. Bruna partier har valts in i parlamenten och deras budskap har smittat av sig på etablerade politiska partier och rörelser som kräver medborgartester, åsiktsregistrering, kartläggning och övervakning av muslimska medborgare. 

Mattias Gardell granskar den islamofobiska tanketraditionen och analyserar fördomarna om muslimer. De påstås vara våldsbenägna, terrorister, kvinnoförtryckare och antisemiter som hotar demokratin och yttrandefriheten. Har vi blivit så vana vid en sådan diskussion att vi inte inser att den utgår ifrån ett rasistiskt skillnadstänkande?”

Det tål att påpekas att en majoritet av världen, inklusive den muslimska civilisationen, inte har hoppat på HBTQ-tåget. Västerländsk populärkultur är inte på tillväxt. Det rysk-ukrainska kriget förstärker och skyndar på denna utveckling. Ryssland, Indien, Kina, Centralasien och Mellanöstern har gjort det helt klart att Västerlandet inte är normen. Och de flyttar fram positionerna snabbt nu. Mycket snabbt.

”Wallah, folkmord direkt på judar och bögar”. Så svarade unga invandrarkillar när de tillfrågades på stan för något år sedan. (Fria Tider). Det är verkligheten unga homosexuella killar växer upp i idag.

Och verkligheten klår alltid akademiska teoribyggen. HBTQI-rörelsen, med dess krav på homoadoptioner, skattefinansierade könsbyten, patologisk exhibisionism och översexualisering, kommer att klinga av. Yngre homosexuella växer inte upp under hot om bögknackeri från en skinnskallestereotyp och de behöver inte offentlig sektors hjälp för att skaffa barn (det vet Jonas Gardell om någon). De har fullt sjå att freda sig mot mångkulturen. Därför kommer de obönhörligen att söka sig till invandringskritiska partier i allt högre utsträckning. Viss sexuell läggning predestinerar inte politiska åsikter till vänster. 

Det kommer bröderna Gardell bli varse. 

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här