fredag, juli 19, 2024
HemPolitikStå stadigt i vinden

Stå stadigt i vinden

Det låter som en trött kliché vid det här laget att säga att kommande totalitära system inte kommer se ut som föregående men det har blivit en trött kliché eftersom det är sant. Den sjukliga fetischen för den populärkulturella vanföreställningen av andra världskriget har gjort att folk endast söker efter förtryckare med lustiga mustascher och därmed blir de blinda för det som sker framför deras ögon. Men samtidigt som förtrycket tar på sig nya uniformer så upprepar sig så mycket. Nazisterna bestod inte av nedknarkade skinheads, nej den utgjordes primärt av medelklassen, i synnerhet lärare1 och inte försökte FDR, Hitler eller Stalin sälja in sina statsskick genom att deklarera att de är stygga och vill förtrycka populasen, nej det var alltid trygghet som var ledordet. Trygghet för medelklassen, den klass som mer än allt annat söker tryggheten i konformismen och återigen idag så är det medelklassens jakt på trygghet som kommer leda till ett kvävande förtryck.

Dagens förtryckare heter därför inte Adolf, istället heter de kanske Charlotte, Anna eller Kerstin och de jobbar inte som gulagvakter utan måhända som kommunikatörer vid något statligt institut. De har givetvis ditt bästa för sina ögon och därför arrangerar de entusiastiskt häxjakter på oliktänkande i sociala medier2 utan att ens begripa att vad de gör är en del i det nya kvävande förtrycket. Deras arbete är understödda av resten av medelklassen som är alldeles livrädda för kinesen efter 1,5 år med intensiv propaganda och som nu suktar efter säkerhet och gör precis det eliten önskar. Screw your freedom som den österrikiske eken sa3. Ingen vill ha frihet längre, nu är det illusionen av trygghet som är högst på dagordningen. Ge bara efter lite nu så blir allt bra.

Den totalitära sängen är därmed bäddad och de flesta är redo att lägga sig och dra täcket över huvudet. Det är inte med batonger som förtrycket kommer etableras utan genom gnäll. Din arbetsgivare kommer insistera allt hårdare att du ska vaccinera dig för allas bästa, dina närstående kommer be dig att sluta vara besvärlig, media kommer fortsätta mala vidare med samma gamla skrämselbudskap och vips så står vi där om ett halvår med ett samhälle där man bara kan röra sig fritt om man #KavlarUpp två gånger per år.

Huruvida vaccinet eller viruset är farligt är helt egalt. När vi väl accepterar regelbundna injektioner som en del av det så kallade samhällskontraktet så är allt förlorat, vad finns då egentligen kvar av den lilla spillra av värdighet och frihet vi klängt oss fast vid i västvärlden?

Det finns dock ett starkt ljus i tunneln och den baseras på en förståelse för hur kursen för ett samhälle faktiskt sätts. Etablissemanget må ha kontroll över media och staten men det gör inget, det är nämligen så att försvinnande små minoriteter kan sätta agendan för hela samhället genom att vara obevekliga4. Det är därför en liten klick judar kan få nästan alla produkter i ett land att produceras enligt kosherregler, det är så den obetydliga andelen vegetarianer fått alla steakhouses att erbjuda vegetarianska rätter och det är så den numerärt obetydliga gruppen radikalfeminister lyckats få alla företag att prioritera inkludering. Om en liten och köpstark grupp klart och tydligt säger nej tack så motas Charlotte i grinden5, då blir det ingen kvävande omtankestyranni.

De kommande månaderna kommer bli tuffa på alla fronter men det räcker med att någon procent, kanske några promille, envisas med att vända på skutan och sätta kursen mot ett normalt normalt för att vi ska slippa det förtappade nya normala. Makten vill få dig att tro att just du är obetydligt, blott en fluga i den historiska orkan som sveper över världen, men ju hårdare det blåser ju fler kommer söka sig till de som står stadigt.

Of all tyrannies, a tyranny sincerely exercised for the good of its victims may be the most oppressive. It would be better to live under robber barons than under omnipotent moral busybodies. The robber baron’s cruelty may sometimes sleep, his cupidity may at some point be satiated; but those who torment us for our own good will torment us without end for they do so with the approval of their own conscience. They may be more likely to go to Heaven yet at the same time likelier to make a Hell of earth. This very kindness stings with intolerable insult. To be ”cured” against one’s will and cured of states which we may not regard as disease is to be put on a level of those who have not yet reached the age of reason or those who never will; to be classed with infants, imbeciles, and domestic animals.
– C.S Lewis


  1. Erik von Kuehnelt-Leddihn – Liberty or Equality: The Challenge of Our Time
  2. Region Sörmland lade upp inlägget jag print screenat men tog sedan ner det efter kritik
  3. Arnold – Screw your freedom
  4. Nassim Nicholas Taleb – The Most Intolerant Wins: The Dictatorship of the Small Minority
  5. Kritiken som fick Region Sörmland att ta ned sitt inlägg är ett gott exempel på minoritetsintolerans
Johan Simu
Johan Simu
Fysiker och bokmal i evig jakt på ledtrådarna som kan förklara modernitetens abnorma galenskap.
Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här