lördag, april 13, 2024
HemPolitikSveriges räddning heter moral

Sveriges räddning heter moral

Ett folks moral avgör hur deras land utvecklas. Välstånd, trygghet och arkitektur är enbart konsekvenser av moralen. Att förbjuda våldsförhärligande rappmusik i regimradio, dubblera antalet poliser på gatorna, tillåta övervakning av internet utan misstanke om brott är som att ansa ogräs. Det hjälper inte. Man måste hugga mot roten. Man måste återställa moralen. För att återuppbygga Sveriges länder behöver vi bara återupprätta den moral som en gång låg till grund för dem.

En del små revolutioner mot det korrumperade etablissemanget har ägt rum i Sverige på senare år. Till exempel kring polismannen Peter Springare, bensinupproret, frihetsmarscher mot coronarestriktioner. Det är glädjande att motstånd börjar grupperas. Tyvärr går initiativen ofta upp som en sol, utvecklas till käbbelforum och därefter ner som en pannkaka. Det saknas en sammanhängande bild av Sveriges problem men framför allt saknas det en grundläggande moral. Svenska folken har under ett århundrade plågats av socialdemokrati från alla politiska partier och blivit svårt demoraliserade.

Moral har i det här sammanhanget två betydelser. Själva ordet kommer av latinets mores som betyder seder. Att uppföra sig moraliskt, eller sedligt, är att hålla sig till gamla goda beprövade seder och bruk. Helt enkelt att uppföra sig enligt de normer som genom generationerna prövats, förfinats, destillerats och gjort våra samhällen starka med en väl fungerande överlevnadsvilja. Vi kan kalla normerna för social ”evidens och beprövad erfarenhet”.

Efter årtionden av normkritik, norm- och tabubrytning har ideologer och lärare lyckats bryta ner våra väl fungerande seder. Det som var rätt då är nu fel. Det som var fel är nu rätt. Opp och ner, ner och opp, tuppen gal i granens topp. Även gott och ont har bytt plats. Vi har blivit demoraliserade. Faktum är att det knappt ens finns gott och ont längre; det är kanske riktigare att säga att vi blivit amoraliska. I vilket fall är normernas skyddsmurar rivna och portarna står vidöppna.

Den andra betydelsen av moral är i betydelsen mod, som i stridsmoral och moraliskt stöd. Även i den betydelsen har vi blivit demoraliserade. Få människor vågar stå upp och uttala sin övertygelse om den strider mot den mångkulturella Värdegrunden. Man kan bli av med vänner, försörjningen, ja till och med hamna i fängelse. Vi saknar ryggrad. Även i den andra bemärkelsen har vi blivit demoraliserade.

Det finns en känd video med ett föredrag av en före detta KGB-agent vid namn Yuri Bezmenov. Den ingår i allmänbildningen och har du inte sett den är det hög tid att sätta av en timme snarast. Du kommer känna igen dig och inse att Sveriges förfall inte är en slump utan ett resultat av fientlig verksamhet.

(Videon tenderar att rensas bort från YouTube med jämna mellanrum men hittas på de flesta videoplattformar med en sökning på ”Yuri Bezmenov subversion”.)

Bezmenov beskriver hur KGB arbetade. Bara 15 procent av tiden ägnade de åt spionverksamhet i James Bonds anda. Huvudsakligen ägnade de sig åt vad han kallar subversion. Sun Tzu förklarar att det bästa sättet att kriga är inte att mötas på slagfältet. Det effektivaste är att bedriva subversion hemma hos fienden, pervertera den uppväxande generationens värderingar till den grad att de inte längre ser dig som fiende utan frivilligt underkastar sig. Som exempel ser inte svenska ungdomar EU och FN som de fiender de är.

Subversionen har fem steg och alla KGB-män och officerare skolades i den.

 1. Demoralisering. Att förlöjliga och avskaffa den samhällsbevarande moralen genom att införa och stödja omvälvande ideologier. Det tar 15-20 år, den tid det tar att uppfostra och skola nästa generation. Det görs utan våld med helt lagliga medel som utbildning, kulturellt utbyte, opinionsbildning.
 2. Destabilisering. Radikalisering, hat, media vänder sig mot folket, militarisering av samhället, kamp för ”rättvisor” och rättigheter med våld.
 3. Kris. Nästa naturliga steg. Samhället och förvaltningen bryter ihop. Folket tröttnar på kaos och efterfrågar stark ledare.
 4. Inbördeskrig eller invasion.
 5. Normalisering. De nya härskarna är färdiga med revolution och vill nu ha stabilitet. De radikala nyttiga idioterna har fyllt sin funktion, revolutionärer, ideologer, intellektuella, feminister och homosexuella avrättas.

Så underkuvar man ett folk utan kostsamma krig.

Enligt Bezmenovs modell befinner sig Sverige i steg 2. Det kännetecknas av att folket blivit så demoraliserat att det självt hjälper till att rasera sitt land. I varje steg går utvecklingen att vända, men ju längre subversionen pågår desto svårare blir det och desto hårdare handskar krävs. I sista steget hjälper bara ett militärt ingripande.

Demoraliseringsfasen, steg 1, är intressant att se närmare på. I den angriper fienden sex områden i samhället.

 1. Religionen. Här gäller det att förstöra, förlöjliga, distrahera traditionell religion och ersätta den med falsk religion. Svenska kyrkan har ersatt förkunnelsen om Gud med HBTQ, islam och den statliga värdegrunden. Även frikyrkorna har korrumperats med samfundsbidrag och demokrati.
 2. Skolan. Ersätt klassiska ämnen som utvidgar sinnet med trams, falsk historia och ideologier som splittrar. Svenska skolan genomsyras av pseudoämnen som skapar ångest och självhat.
 3. Socialt liv. Ersätt naturliga institutioner som familjer, släkt och grannar med lärare, socialarbetare och välfärdsstat.
 4. Maktstrukturer. Ersätt förtroendevalda med icke-valda auktoriteter, byråkrater, experter, journalister.
 5. Relationerna mellan arbetare och arbetsgivare. Se till att förhandlingar, istället för lokalt mellan arbetare och arbetsgivare till gemensam nytta, förs på hög central nivå av pampar som inte själva arbetar, som inte har ett intresse av fred utan lever på konflikt.
 6. Lag och ordning. Underminering av de rättsvårdande institutionerna och förtroendet för dem.

Det är tydligt att Sveriges fiender har haft stor framgång med demoraliseringen. Det är där vi måste börja för att reparera landet. Inget röstande, inga partier, inga ideologier i världen kan bygga ett land. Land kan inte heller med lag byggas. Lagen måste vara en konsekvens av moralen, den allmänna rättsuppfattningen.

Bezmenov förklarar i slutet av föredraget att sättet att motverka subversion är att återgå till Gud. Ett samhälle kan inte byggas på 2+2=4. Det är visserligen en sanning men den är ingen moralisk grund för ett samhälle och inget som skapar en förmåga att bygga och försvara ett land.

Din egen moral har betydelse. Varje enskild persons moral har betydelse. Folkets moral är summan av individernas moral. I Gamla Testamentets tid var man var övertygad om att varje individs beteende påverkade hela folkets förmåga att överleva och motstå invasioner. Där används ofta uttrycket att synden måste ”drivas ut ur Israel”. Därför förrättade man regelbundna syndoffer och en gång om året lade man symboliskt samhällets synder på en bock och drev ut den i öknen.

När svenska folkens moral återupprättats i enlighet med gamla beprövade seder, när det återigen blivit ”coolt” att bete sig socialt hållbart, då kan vi ”defund the police” och ha en minimal lokal polis som förr. Då behöver vi inte förbjuda våldsförhärligande afrikansk gangstermusik i radion, för få skulle vilja lyssna på skräpet. Då kommer vi inte tolerera att bli avlyssnade av Stockholmsstaten eller EU.

Det är där vi måste börja. Bara för att något är tillåtet betyder det inte att det är lämpligt. Ett moraliskt folk styr sig själv utan detaljerade lagar. Det tillåter inte att onda människor härskar. För ett moraliskt folk kommer ett rikt, tryggt och vackert land som ett brev på posten.

Klaus Bernpaintner
Klaus Bernpaintner
Halv upplänning, halv bayrare, hel civilingenjör och ekonom. Älskar naturen, släktforskning, min plats på jorden. Drivs av nyfikenhet och längtan efter frihet. Söker ständigt nya pusselbitar för att förstå tillvaron. Måste tvångsmässigt dela nya upptäckter med min omvärld. I ständig opposition mot det falska, onda, och fula - sökandes det sanna, det goda och det sköna. [email protected]
Från skribenten

4 KOMMENTARER

 1. Hej.

  Utvecklingen om vi håller oss till Bezmenovs modell (som även den bör ses som subversiv verksamhet, du inser säkert varför) kan inte vändas oavsett vad du gör som kollektiv eller individ. Svensken vill höra maktens ord säga vartåt den moraliska kompassen ska peka, både explicit och implicit – alltså både direkt från auktoritetspersoner och mer subtilt (nå, relativt så) via teater, media, barnböcker osv. Då trivs svensken, lyssnar, anpassar sig och har alltid tyckt så som makten meddelat är rätt.

  Detta är inget fel eller något att göra åt – men det är något att använda om man vill söka ändra utvecklingens riktning.

  Det gör du med retorik och semantik: inte uppröras över div. perversioner som homosexualitet eller fostermord, då sätter du din argumentation i konflikt med etablerad sanning och moral, utan istället välja fraser som ”Det kan ju inte vara moraliskt försvarbart att döda livsdugliga foster bara för att fosterdiagnostiken visar risk för utvecklingsstörning! Det var ju sånt nazisterna gjorde!” De flesta av oss vill undvika kognitiv dissonans, så vi tänker inte på dilemmat att om kvinnan har en okränkbar rätt att avliva fostret så blir den logiska konsekvensen att hon får göra detta t ex just för att fostret visar skador, vilket vi är lärda att anse fel (eugenik, du vet). Men då blir ju logiken att bara friska foster får aborteras medan sådana med skador måste födas – ska kvinnan alltså tvingas föda bane i så fall?

  Genom att ställa folk i den sortens logisk schack matt får du dem att kalibrera om den moraliska kompassen, och de kommer också att uppleva stark dissonans gentemot det officiella narrativet, och detta på alla fält. Väl auktoriteten haft fel och vägrat diskussion, blir kritisk analys av allt den påstår en reflex.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 2. Mycket bra artikel. Har själv varit medveten om detta sedan en längre tid. Skönt att det finns andra som gör samma analys. Återgång till Gud är lösningen. Allt annat är slag i luften. Första steget är att totalförbjuda barnmord.

 3. Tack Klaus ! Denna video har jag sökt efter länge . Han förklarar i flera videor , precis som denna , hur man raserar västvärlden utan militära vapen . Här i västvärlden behövdes bara en till synes deprimerad tonåring som sponras öppet av globalisterna och är påhejad av media , för att krascha hela vårt samhälle. För att vara på säkra sidan så har man planterat en så kallad ”pandemi” för att göra en stor del av befolkningen riktigt rädda och därmed får dem att göra vilka idiotiska inskränkningar på sina liv som helst , bara man inte uppfattas som osolidarisk eller okamratlig.
  Det är dags för folket att sätta på hjärnan nu innan det är för sent , t e x kan det verkligen vara möjligt att vi har en dödlig pandemi samtidigt som världens befolkning i år sedan nyår har ökat med 70 miljoner ?
  Har vi verkligen en global uppvärmningskris samtidigt som de uppmätta data visar på massor av köldrekord i år globalt , samtidigt som de polära isarna har växt sedan 7 år ?

 4. Tack för artikeln! Jag tror också att moral, och ideal hjälper människan ur uppgivenhet. Men man ska också passa sig för moralism. Ska ateister tvingas att tro på Gud?

  Jag vill tipsa om en artikel som till viss del berör det som du skriver om, men som handlar om hur klyftan mellan folk och elit vuxit sig enorm. För att lyckas med att vända folks värderingar krävs det ideologiska ”fotsoldater”. Adam Cwejman skriver initierat och tydligt om ”professional managers”, eller PM, som är en väldigt inflytelserik tjänstemannaklass som tagit på sig rollen att uppfostra befolkningen om värdegrunden, som invandring, miljö och hbtq m.m.
  https://www.axess.se/artiklar/folkuppfostrarna/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här