fredag, juli 19, 2024
HemPolitik”Tänkte inte på det”

”Tänkte inte på det”

På en presskonferens i fredags stod migrationsminister Anders Ygeman och Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik och skruvade på sig inför journalistfrälset.  Alla förstår att kriget i Ukraina inte bara kan, utan sannolikt kommer att leda till en flyktingström till Sverige. Knappt någon vill ha den. Regeringen har inte råd, men måste samtidigt tänka på sin humanitära framtoning. Sverigedemokraterna vill hjälpa på plats. 

Man kan inte heller framställa ukrainare som ”nysvenskar”. Det reptricket fungerar bara på folk från Litelängrebortistan. Sådana folk som kan omfattas av hederligt kolonialt tänkande med inslag av exotism. Fast omsorgsfullt förpackat i postmodernt omslagspapper, förstås. Ädla vildar som blir nya svenskar.

Svenskt flyktingmottagande ger ekonomiska incitament av slaget lågt hängande frukter. En färjebiljett bort från Polen ligger det naiva landet. Sannolikheten att en migrant här får en vida högre levnadsstandard än i varje annat europeiskt land, är mycket hög. Därför är det troligt att många ukrainska flyktingar kommer att söka sig till Sverige.

Migrationsverket är fullt medvetna om detta. Dagens Juridik rapporterade förra veckan att myndigheten stoppar avvecklingen av boendeplatser. Istället direktupphandlar man 8000 nya platser att lägga till befintliga 10 000, vilket förväntas vara klart inom sex veckor. Därutöver har man beredskap för att upphandla ytterligare 10 000 platser. Det skulle innebära totalt 28 000 boendeplatser i mottagningssystemet. Signalen är nog så tydlig.

Ännu en gång riskerar därför stormakternas krigshandlingar att generera massinvandring till Sverige. Kolonisationen fortskrider.

Den tidigare försvarsministern Mikael Odenberg vill utvisa alla ryssar ur Sverige. Han är en av många borgerligt anstrukna debattörer som verkar ha dragits med i ett, av masspsykos präglat, opinoinståg för inledandet av ett nytt kallt krig. Samma människor som tyst stod still när Fredrik Reinfeldt begick landsförräderi och inledde en lågintensiv invasion av sitt eget land. Stefan Löfven tog vid och intensifierade arbetet. Båda är idag rikligt belönade. Så fungerar globalismen.

Detta gäng bör fundera på följande: när man slutligt etablerat Ryssland som en östlig motsvarighet till Iran – kan vi då säga nej till ryssar som söker (politisk) asyl i Sverige? 

Om svaret är nej, riskerar vi i framtiden att utsättas för en migration i öst-västlig riktning, som får de tidigare MENA-migrantströmmarna att framstå som rännilar. 

”- Tänkte inte på det”, sa Peter Dalles uppfinnare i Lorry, när Patentverkets tjänsteman ställde besvärliga frågor.  

I samma humorserie hade Stefan Sauk ett stående inslag vid namn ”Tillfälligt avbrott”. Jag drar mig till minnes att han i ett av dessa inslag föreslog att dåvarande invandrarminister Maj-Lis Lööw borde sättas upp som fågelskrämma på Gotska sandön, för att förhindra att baltiska flyktingar kom farandes över Östersjöisen. 

Tänk om svensk politik återigen skulle handla främst om omsorg över det svenska folket. 

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här