lördag, april 13, 2024
HemOpinionTre mord, tre knivar – förebud om fler...

Tre mord, tre knivar – förebud om fler…

Förra onsdagen mördades Ing-Marie Wieselgren på Donners plats i Visby. Mordet utfördes med kniv och mördaren greps på platsen. Wieselgren arbetade på SKR som ”psykiatrisamordnare”. 

Massmedia trodde sig snabbt ha funnit en koppling mellan mordet och NMR (Nordiska Motståndsrörelsen). Polisen meddelade dock redan dagen efter att man ansåg att mannens tidigare koppling till NMR saknade betydelse. Mördarens handlingar förklarades av psykisk sjukdom och han själv angav som motiv att dådet riktades mot psykiatrin. 

När en mördare grips på bar gärning och polisen redan efter drygt ett dygn anser sig ha fastställt motivet, så är mordet att anse som uppklarat. 

Expo vill dock exploatera mordet i politiska syften. De redogör i detalj för kopplingarna till NMR, trots att de upphör 2018 och inte heller kan beskrivas som direkt djupa. Mannen ska ha skrivit några texter och besökt en handfull demonstrationer. Expo namnger också mördaren och publicerar bilder på hans ansikte. Om kvällspressnusket kan, så kan väl vi också.

Uppdragsgivarna – socialdemokratin – behöver högerextremistbusar att skrämma folket med. Omvänt behöver Expo visa upp vilket otroligt viktigt arbete man gör, så att bidragen fortsätter rulla in. Denna feedbacklop är självförstärkande. 

Dessutom lever alltid organisationen upp sisådär 12 månader före ett val. Då blir det extra allt. Fast bara på temat ”högerextremism”. Absolut inte islamism. Och fråga sig huruvida den psykiskt sjuke tonårsafrikanen i Skellefteå hade hudfärgspreferenser, när han helt nyligen våldtog, ströp och knivade en svensk flicka, det kommer man aldrig att göra. 

Så säger empirin. Våldtagna flickor, avskurna hälsenor, Ikea-slakt, nedkissade munnar, Ebba i hjulhuset, oräkneliga misshandelsfall. Aldrig anges de som hatbrott eller havandes en rasistisk dimension. Frågan får inte ens ställas.

Samma dag som den här texten skrivs har det under dagen meddelats att Säpo tar över utredningen av mordet i Visby. Åklagare på Riksenheten för säkerhetsmål leder arbetet. Mördaren är nu misstänkt för terroristbrott. Ingen, varken avlämnande eller mottagande åklagare, vill kommentera saken. Ett uppklarat mord blir genom ett trollslag ett terroristbrott. Det är åtminstone så allmänheten kommer minnas det.

När mor och son mördades av en svenskhatande afrikan på Ikea i Västerås 2015, så utreddes morden av polisen. Säpo ”bistod” då polisen. Osäkert med vad i själva mordutredningen. Däremot är det helt klart att Säpo bistod polisen med något annat. Expressen skrev den 19 augusti 2015 så här:

– Säpo har gett den vanliga polisen information om personer inom vit makt-rörelsen som kan utföra attacker efter dubbelmordet på Ikea.

Polisen fortsätter också att bevaka asylboenden i Västmanland.

– Vi har en god samverkan med polisen när det gäller utbyte av information, säger Fredrik Milder, pressekreterare på Säpo.”

Varför lämnas ett i praktiken uppklarat mordfall över till Säpo, när det framstår som helt onödigt? I en generell diskussion kan man se två möjliga orsaker: antingen vill man tysta ned något eller styra utredningen politiskt. Att det finns något att tysta ned i mordet på psykiatrisamordnaren är helt osannolikt. Återstår att styra politiskt.

Kommer ni ihåg Dan Eliasson? Han har basat över polisen, Migrationsverket, Försäkringskassan och MSB. Det är inte en slump. Han har fungerat som en emissarie åt regeringsmakten. Inte bara socialdemokratin. Massinvandring, skenande brottslighet, bidragsfusk och bildandet av ”psykologiskt försvar” är känsliga saker och kräver rätt verksamhetsledare. Sådana som uppmärksamt lyssnar på husse och besitter en rejäl portion will to please (som det heter i spanielsammanhang). 

Anders Danielsson lämnade tjänsten som chef för Säpo för att bli generaldirektör för Migrationsverket. Han styrde myndigheten perioden 2012-2016. Därefter blev han, som så många andra politiskt lojala maktfigurer, utnämnd till landshövding. Parallellt ensamutredde han behovet av en myndighet med ansvar för rikets psykologiska försvar. 2020 överlämnade han utredningen till Mikael Damberg och resten är historia. 

Finns det inte högerterrorister så får vi skapa dem. Och lära folket att psykologiskt försvara sig mot dem. 

Idag heter Säpochefen Charlotte von Essen. Hon började som rättssakkunnig på ett S-styrt justitiedepartementet 2001. Upphöjd till rättschef av dynastin Reinfeldt. Under rubriken ”Månadens Hilda” presenterar sig Charlotte von Essen november 2013 på Advokatsamfundets hemsida. Hennes ord är påtagligt alldagliga; de skvallrar inte om en framtida position som Säpochef. Den som vet vad nätverket Hilda är, förvånas inte. 

Charlottes make heter Ulrik von Essen. Även han är jurist. Akademisk forskarkarriär, numera justitieråd i Högsta Förvaltningsdomstolen. Makten i det von-Essenska hushållet är magnifik. Du trodde väl inte att klansamhället var endast en somalisk uppfinning? 

Anna Lindh mördades hösten 2003. Med kniv. Mordet utreddes av polisen. Inte av Säpo. Det klarades upp och gärningsmannens motiv får anses vara känt. Lindh var tronarvingen i S. Framtiden. Partiet skakades av mordet.   

Socialdemokraterna har sedermera upphöjt Lindh till en politisk gudinna att tillbe så som endast andefattiga kan be. 

Hennes baneman var av serbiskt ursprung och mordet var en hämnd för hennes stöd till Natos bombningar av Serbien. De bombningar som tog livet av runt 1500 människor, varav en tredjedel civila. Nato bombade broar, civila fabriker, statstelevisionen och mycket mer. Ammunition med utarmat uran användes i stor omfattning.

Kosovo rensades etniskt på serber; långt fler än 100 000 flydde. Albanerna gav sig också på den romska befolkningen. 50 000 romer lämnade sina hem. Många begav sig till Serbien. En del har senare kunnat återvända. Hör du ofta om detta i media? Bäst vi inte talar om det. Speciellt med tanke på att Kosovo knappt ett kvarts sekel senare är ett shit hole country.

Natobombningarna och Kosovofrågan har inte åldrats väl. Alltså förvandlas inte serbiska nationalister till högerextremister i socialdemokratisk retorik. Det som annars är legio för deras svenska motsvarigheter. Anna Lindh ska hållas i ljust minne. Hennes mördares motiv ska däremot gömmas, glömmas och suddas ut.

Sverige ska nu bli medlem i Nato och den huvudsakliga anledningen är att socialdemokratin inte vill göra medlemskapet till en valfråga i riksdagsvalet. Som lök på laxen har Sverige krypt i stoftet vid Turkiets fötter och kastat kurderna till den turkiska vargen. Skamlösheten är kväljande. 

Kurderna är ett hårdfört och stolt folk. Uppskattningar säger att runt 100 000 kurder lever i Sverige. Som jämförelse är drygt 12 000 av rikets invånare födda i Serbien. Många kurdiska knivar kan det bli. 

Andra minoriteter – betydande i antal – har inte tillfrågats av massmedia om vad de tycker om Nato-anslutningen. Mångkultur och alla ska med är bara fint och bra ibland. Utöver kurder så finns det ungefär en halv miljon människor i Sverige som är födda i Irak, Syrien, Afghanistan och Somalia. De lär inte vara stormförtjusta över Nato-anslutningen. Tillkommer deras barn.

Vem håller i kniven och varför? Tre mord i offentligheten. På NK, Ikea och Donners plats i Visby. Vem städar upp bland tjänstemännen efteråt? Vem ansvarar för den politiska skaderegleringen? Och vem, när så är möjligt, exploaterar det skedda politiskt? 

Många framställer Sverige som töntigt med stolliga inslag och korkade politiker. Politisk opposition görs till en fråga om ironiserande över sakernas tillstånd. Sverige är fantastiskt [varggrin]. Titta; fittmössor, menskonst och Greta. 

Den framställningen är meningslös och passé. Det som bäst beskriver Sverige är att vi styrs av en cynisk, korrumperad och nepotistisk härskande klass, som för snöd egen vinnings skull kommer att förstöra landet vi ärvde. 

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här