lördag, juli 13, 2024
HemNyheterVaccinpass för restauranger och gym att vänta

Vaccinpass för restauranger och gym att vänta

Magdalena Andersson (s) satte under presentationen av regeringsförklaringen idag på tisdagen tonen för fortsatt arbete i spåren av pandemin. Nya åtgärder införs redan imorgon och ytterligare restriktioner är att vänta. Regeringen utreder fler restriktioner och nya krislagar.

Den tillträdande statsministern utgick från att smittspridningen börjar öka också i Sverige. Regeringen förbereder sig inför ett förvärrat läge och kommer inom kort med fler åtgärder.
Regeringen är beredd att vidta nödvändiga åtgärder i kampen mot viruset och kommer inom kort att presentera en ny åtgärdsplan. Det kommer behövas ytterligare åtgärder för att hålla avstånd i offentliga miljöer, säger Andersson.

Vaccinationen fortsätter med kraft och en uppmaning riktades om att alla i Sverige skall vaccinera sig för att skydda sig själva och andra. Alla över 18 år skall ges en tredje dos. Magdalena Andersson riktade sig här direkt till regionerna och att de bör lära av varandra i hur man når fler ovaccinerade.

Regeringen kommer inom kort att presentera en ny åtgärdsplan. Det kommer att behövas fler åtgärder. Just nu är även frågan om vaccinationsbevis på restauranger och gym på remiss och väntas antas inom kort. Regeringen utreder nya krislagar inför framtiden.

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här