måndag, maj 27, 2024
HemPolitikVåldsvågen - mänsklig, begriplig och helt förutsägbar

Våldsvågen – mänsklig, begriplig och helt förutsägbar

Kommenderingschef Catarina Bowall vid Uppsalapolisen säger under en pressträff angående bombdåd och mord: ”situationen i samhället är omänsklig, obegriplig och gränslös”. 

Rent semantiskt har hon rätt i att situationen är gränslös – vi saknar både en fysisk gränskontroll och inre gränskontroller värda namnet – men hon använder förmodligen ordet i betydelsen “saknar spärrar”. Det är fel. Spärrar och gränser finns hos de kriminella nätverken, de är bara annorlunda än i det övriga samhället, ett samhälle som av mångkulturen berikats med en flora av parallella koder och normer.

Situationen är inte heller varken omänsklig eller obegriplig. Tvärtom. Både konstaplar och politiker har, precis som vi andra, sett gangsterfilmerna. De har läst om blodshämnden i Albanien och om maffian på Sicilien. Ätit chips och tittat på serier som Gomorrah och Boardwalk Empire.

Men de har ingenting förstått. 

Mänsklig och begriplig är precis vad situationen är. Historien visar att det vi betraktar inte är nytt. Tvärtom ligger förmågan att skapa slikt elände i den mänskliga naturen. Många var vi som begrep det och förutspådde varthän den av politikerna hett eftertraktade mångkulturen skulle föra oss. 

Nu är vi där. 

Redogjorde man för den uppfattningen ansågs man vara hatisk. Expressen jagade docenter i fysikalisk kemi in i deras hem. Journalistpöbeln höll summariska åsiktsrättegångar där man agerade åklagare, domare och bödel i ett. 

Samma äckliga medieetablissemang upprörs nu och gottar sig i alla detaljer. Redan dryga dygnet efter att den unga kvinnan i Uppsala lämnat jordelivet, tecknar SVT hennes porträtt på hemsidan. Ja, vissa av mångkulturens offer kan man tydligen presentera för tittarna. Vi vet vilka egenskaper som i sammanhanget är avgörande. 

Upprördheten orsakas förstås inte av omsorg om offren. När svenska killar pinkas i munnen, knivskärs och slås halvt ihjäl, gäller största möjliga tystnad. Det verkliga brottet Kurdiska räven et al har gjort sig skyldiga till är att skämma det mångkulturella samhällsbygget. 

Knappast är det lönt att be er städa upp den skit ni ställt till med. Till det är ni odugliga. Såväl politiker, media som polis. Alla har ni varit aktörer i upprinnelsen till det som nu utspelas. Ni har varken förnuft, omdöme eller dådkraft. 

Den viktiga insikten är nämligen denna: Kurdiska räven i all ära – det är ni som är de verkligt farliga typerna och orsaken till hans existens.

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här