lördag, juli 13, 2024
HemPolitikVäljarimporten

Väljarimporten

Trots att Sverige med alla rimliga mått mätt har haft och fortsätter att ha massinvandring, så är detta begrepp kontroversiellt. De röster i offentligheten som kritiserat begreppet har aldrig gjort klart för just vid vilka invandringsvolymer invandring faktiskt får kallas massinvandring. På samma sätt har tyckaretablissemanget slagit fast att uttrycket ”folkutbyte” bygger på myter om verkligheten.

2019 förklarade Stiftelsen Expo att befolkningsutbytet är en myt. I en podd fick lyssnarna veta att eftersom invandrare som anländer Sverige blir svenskar, så byts ingen befolkning ut. Ett argument som skulle bli utskrattat i stort sett alla andra världens länder och kulturer.

Det är svårare att trolla bort begreppet ”väljarimport”. Bevisligen finns det en invandring till Sverige och de som invandrar hit får med tiden rösträtt, oavsett om de blir svenskar enligt Expos modell eller inte. En utomeuropeisk invandrare erhåller rösträtt i kommunvalet efter att ha varit folkbokförd i Sverige i tre år. För rösträtt i riksdagsvalet krävs medborgarskap. 

Följdaktligen finns det en import av nya väljare – men hur stor är den? Valmyndigheten släppte tidigare i våras preliminära siffror över antalet röstberättigade i riksdagsvalet respektive kommun- och regionvalen. Med hjälp av dessa går det enkelt att räkna ut hur hög andel av de röstberättigade i valet till kommunfullmäktige som saknar rösträtt i riksdagsvalet. Den andelen motsvarar exakt de röstberättigade i kommunvalet som saknar svenskt medborgarskap.

I valet 2022 kommer 4,8% av de röstberättigade i kommunvalen att sakna svenskt medborgarskap. Det inkluderar gränskommuner där det naturligt finns en hög andel invandrare från våra grannländer folkbokförda, t.ex. Strömstad, Övertorneå och Malmö.

Man måste alltså analysera datan med viss försiktighet. En korrekt bild av hur snabbt Sverige förändras, får man om man tittar på kommuner som via annan statistik är känt drabbade av invandring i stora tal. Storstadsnära sådana kommuner är t.ex. Södertälje, Botkyrka, Upplands Väsby, Haninge, Upplands-Bro och Sigtuna i Stockholms län. De har alla mer än 10% röstberättigade icke svenska medborgare i kommunvalet. Södertälje så hög andel som 13,6%.  

Småkommuner i framförallt Skåne, Småland och Värmland utmärker sig också. Bjuv, Perstorp, Uppvidinge och Högsby, har alla en andel enligt ovan på 10% eller mer. 

I riksdagsvalet 2026 kommer de flesta av dessa väljare att ha erhållit svenskt medborgarskap. Det är också känt hur röstmönstret ser ut hos utomeuropeiska invandrare. I valdistrikt i områden som Herrängen (Malmö), Vivalla (Örebro) och Rinkeby (Stockholm), får S+V+Mp oftast över 80% av rösterna. I vissa distrikt över 90% i kommunvalet. 

Enligt befolkningsstatistik från SCB är nästan 10% av befolkningen i Högsby kommun födda i Syrien. Det inkluderar barn och ungdomar under 18 år. Andelen vuxna syrier är dock tillräckligt hög för att de med lätthet skulle kunna bilda ett lokalt parti och ta plats i Högsby fullmäktige. Det är inte omöjligt att vi i valet 2026 kommer att få se ett parti som Nyans eller lokala invandrarpartier ta plats i fullmäktige i en eller flera mindre kommuner. 

Det måste återkommande påtalas vilka som bär skulden för denna katastrofala utveckling: S, M, V, MP, KD och L har gett svenska folket massinvandring, folkutbyte och väljarimport. Dessa omdömeslösa samhällsförstörare gör nu anspråk på att leda landet i oroliga tider. 

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här