måndag, maj 27, 2024
HemPolitikVar vardagsrebell

Var vardagsrebell

Det påstås att George Orwell ska ha sagt att I en tid av allomfattande bedrägeri är det en revolutionär handling att tala sanning. Om man kontrollerar med fact-tjekan visar det sig antagligen att han aldrig sagt det så jag avstår. Det är icke-desto mindre en sanning. Vi kan kalla den Orwells speciella revolutionsteori.

Ju sjukare tider man har den tvivelaktiga förmånen att få leva i desto fler möjligheter finns att vara rebell genom att helt enkelt gå omkring och leva ett normalt, sunt och dygdigt liv. Låt oss utöka ovanstående till Orwells allmänna revolutionsteori genom att föreslå några enkla men stora vardagsrebelliska handlingar.

Gift dig ung och skaffa många barn

Du vet väl att den värsta klimatkriminella aktiviteten du kan begå är att skaffa många barn? Så se till att skaffa massor. Och gör det medan du är ung. Jag brukar rekommendera ”minst tre före trettio”. Kanske för att jag lyckades själv. Helst bör man skaffa ännu fler om man har förmågan. Dels för att det är livets största glädje men också för att det är en förutsättning för samhällets överlevnad. Dessutom gör det alla klimatneurotiker vansinniga och det är en god handling. Klimatkrisen är ju ändå hittepå och skrämselpropaganda.

Sätt inte barnen på dagis

Den här gör politrukerna helt vansinniga. Blotta tanken på att någon ettåring skulle vara oåtkomlig för värdegrundsdressyren med pridepyssel, globalistisk och antirasistisk indoktrinering gör dem så illa till mods att de ständigt jobbar för att sänka ”skol”-plikten allt närmare målet ett år. Att inte institutionalisera barnen tidigt är viktigt för anknytningen och gör att du kommer bygga starka band med dem från tidig ålder vilket minskar risken för mentala problem och skador på intelligensen. Det är också ovärderligt när de kommer i tonåren; ju starkare band desto lättare att vägleda dem in i vuxenlivet. Lär barnen genomskåda Värdegrunden. Ge dina pojkar svärd, knivar och pickadoller och kalla dina döttrar prinsessor hela dagen lång. Att behålla barnen hemma så länge staten ännu tillåter dig och fostra dem i traditionella värderingar, könsroller, bilar åt pojkarna och dockor åt flickorna är en mycket suspekt och därmed god gärning.

Lev inom dina tillgångar och spara pengar

När vi ändå citerar kloka döda vita män så lär Aristoteles ha sagt Det ligger i tyrannens intresse att göra sina undersåtar fattiga… Folket blir så upptagna med sina dagliga sysslor att de inte har tid för konspirerande. Att inte vara fattig är därmed en mycket rebellisk handling. I stort sett alla kan undvika att bli fattiga. Köp begagnat, ta inte ut maximalt lån för bostaden, bo på landet, sätt en ära i att inte hetsas till de senaste prylarna, laga din egen mat hemma. Spara en slant varje månad, gärna i något inflationsskyddat, som aktier, ädelmetaller, skog, mark. Se till att ha besparingar för att kunna leva minst ett år utan arbete. Det är vad som på franska kallas F*** OFF-kapital och gör att du kan när som helst gå in till chefen och säga upp dig. Du är heller inte beroende av statens förnedrande allmosor. Att inte vara fattig gör dig fri. Frihet är rebelliskt.

Betala kontant

Staten vill ha koll på dina pengar, och bankerna vill ha möjlighet att printa obegränsat med elektroniska pengar och inflatera oss till döds. Genom att handla kontant försvårar du för båda. Dessutom hjälper det psykologiskt att leva inom dina tillgångar genom att lämna över fysiska pengar när man handlar – det känns mer. Det är lite mer besvärligt förstås, men man måste alltid väga risk mot bekvämlighet. Att kontanterna försvinner är en stor risk för friheten. Eftersom det ger staten och bankerna fingret är det därmed en dygdig rebellisk gärning.

Kör bil

Det blir visserligen allt svårare i takt med att de ekonomiska tumskruvarna dras åt. Bilen är frihet, njut av den. Gör bilutflykter ut i naturen. Själv kör jag gärna sakta på småvägar istället för de fula motorvägarna och njuter av att se vårt vackra land. Smala skogsvägar, kustvägar, genom byar och småstäder. Det är Sverige. För all del åk gärna cykel och tåg också. Men glöm inte bilen, den har större rebellfaktor.

Gör en god gärning

En av välfärdsstatens finesser är att det upplöser naturliga beroenden mellan människor eftersom vi inte längre blir beroende av varandra utan istället av staten. Vi blir fritt flygande atomer i stället för sammanflätade släkter och grannskap. En folkmassa i gasform är lättare att fösa omkring än sammanhållet samhälle. Kortslut välfärdsstaten genom att hjälpa någon närstående med något praktiskt, ett samtal, tid, pengar. Känner du någon pojke i trubbel, ta ut slyngeln på pizza och prat. En flicka med kärleksbekymmer, bjud henne på en fika och kloka ord. Att göra något för din nästa och fläta ihop samhället är sannerligen en rebellisk handling och ses inte med blida ögon av prusseluskorna. Så gör det.

Besök en runsten och en kyrka

Ett samhälle behöver inte bara flätas samman i nutid utan även över generationerna. Tänk om barnen skulle råka få reda på att vårt välstånd inte byggdes av socialdemokraterna utan av deras egna hårt arbetande far- och morföräldrar och generationerna före dem. Tänk om de fick reda på att vår trygghet inte byggdes på värdegrunden utan på traditionella ideal om styrka, manlighet, ansvar och rätt. Tänk om de fick se feminismen i perspektiv, hur den har underminerat den trygghet våra förfäder byggt upp. Tänk om de skulle råka få reda på att vikingarna lyckades bygga en imponerande civilisation helt utan demokrati. Besök historiska platser, lär dig om dem, känn vördnad, historiens vingslag och fläkten av sundare ideal. Allt detta kan vi få tillbaka om vi till att börja med är medvetna om dem. Sann historia, dvs. inte läroplanens kalle-anka-version, är mycket rebellisk och farlig. Den är en enda lång och hjältemodig kamp mot centralmakten.

Tala sanning

Oavsett om Orwell sade det eller inte, sanningen är rebellisk. Särskilt i en tid när snart sagt vartenda budskap från makten handlar om att dölja fakta och förvränga bilden av verkligheten. Det är därför sanningen i allt större grad brännmärks som hat, hot och hets. Makten är rädd för sanningen. Sanningen har inget behov av tusentals ”kommunikatörer”. Den bara är. Lögnen däremot… Var rebell, säg som det är, påpeka att kejsaren är naken, stå för konsekvenserna.

Det finns många andra sätt att vara vardagsrebell. Har du några favoriter?

Klaus Bernpaintner
Klaus Bernpaintner
Halv upplänning, halv bayrare, hel civilingenjör och ekonom. Älskar naturen, släktforskning, min plats på jorden. Drivs av nyfikenhet och längtan efter frihet. Söker ständigt nya pusselbitar för att förstå tillvaron. Måste tvångsmässigt dela nya upptäckter med min omvärld. I ständig opposition mot det falska, onda, och fula - sökandes det sanna, det goda och det sköna. [email protected]
Från skribenten

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här