tisdag, juni 18, 2024
HemOpinionVi behöver starkare män

Vi behöver starkare män

Fem kvinnor har mördats på kort tid. Problemet är MÄN enligt feministiska analytiker. Men skrapar man bara lite på tabloidsvärtan så bekräftas misstankarna: förövarna är inte bara män – fyra av de fem är också invandrare. Det eskalerande våldet är ett problem som de folkvalda har importerat. Det hindrar dem dock inte från att utnyttja misären för att erbjuda fler miserabla ”lösningar”. Röster har höjts för att ”begränsa mäns livsutrymme för att skydda liv”.

Men vad har samhället gjort de senaste årtiondena om inte begränsat mäns livsutrymme, motverkat manlighet och tvingat in feministiska ideal i alla traditionellt manliga domäner? I skolan får pojkar lära sig sitta still, fylla siffror i små rutor, drillas i feminism och hur allt elände i världen är vita mäns fel. Man ska vara snäll och får inte slå tillbaka även om man blir mobbad. Enligt Teorin borde vi befinna oss i trygghetens Utopia vid detta laget. Istället eskalerar våldet omkring oss, inte minst mot kvinnor.

Eftersom Teorin är fel. Mindre manlighet ökar våldet.

Det är ett biologiskt faktum att män i genomsnitt är starkare än kvinnor. Ideologi kan inte förändra detta hur gärna man vill. Det är också ett faktum att det finns både goda män som beskyddar och dåliga män som hänsynslöst tar för sig. Genom mänsklighetens hela historia har kvinnor behövt beskydd mot dåliga män av goda män. Till exempel är det mest åtråvärda bytet i krig, för den enskilde krigaren, ofta fiendens kvinnor. Detta gäller ännu, trots demokrati, integration och alla policydokument i världen.

Att begränsa alla män vore som att förbjuda alla vapen. Enbart de fridsamma skulle lämna ifrån sig bössan, medan de kriminella inte bryr sig. Ett omfattande vapenförbud gör de goda till ett lättare byte för de asociala och bereder vägen för ännu mer våld.

På samma sätt är det är inte bara fånigt utan rentav farligt att kriga mot alla män. Feminism är farligt. Det försvagar goda män och ger dåliga män ännu mer handlingsutrymme. Eskaleringen av våldet i samhället är resultatet av årtionden av statsunderstödd våldsimport i kombination med statsunderstödd nedbrytning av manliga egenskaper och rättfärdig våldsutövning.

Vi behöver begränsa onda mäns livsutrymme, vilket är precis vad goda män gjort i alla tider. De har skrämt dem till underkastelse, låst in dem, utvisat dem och i bättre tider till och med avlivat riktigt usla exemplar.

Traditionellt manliga egenskaper är allt som har med gott faderskap att göra. Det är att sätta gränser, hålla gränser, lösa problem, tänka långsiktigt, fatta obekväma beslut, ta i med hårdhandskarna, skydda de svagare samt bestraffa och avlägsna de oönskade. Traditionell manlighet är inte att våldföra sig på kvinnor och barn och djur utan tvärtom att skydda och straffa dem som förgriper sig på dem.

Bristen på manlighet har inte bara orsakats av aggressiv feministisk propaganda. En annan viktig faktor är den långtgående specialisering som följer i hårt centraliserade samhällen. Vi hade en gång allmän värnplikt, på gott och ont. Alla unga män fick lära sig att det var deras ansvar att skydda sitt hemland och döda om så krävdes. Ett av mina starkaste minnen är när major Blom räckte över AK4:an med befallningen ”Vårda den väl!” Det var inte någon annan som skulle försvara, utan alla unga män skulle kunna delta i strid. Kort därefter blev försvaret ett yrkesförsvar för specialister, för någon annan. Om ett brott begås ringer man 112 för att någon annan ska ingripa. Om ett barn far illa så ingriper man inte personligen utan gör en anonym ”orosanmälan”. Om någon svälter bjuder man inte på mat utan skickar dem till socialen. Mannen har dresserats att inte personligen ingripa utan delegera till någon annan. I många fall har det rentav blivit kriminellt att ingripa. Han förväntas inte, han får inte och han vet inte längre hur.

Denna mentalitet går igenom hela samhället ända upp till toppen. De allra flesta som tar av sig de ideologiska skyddsglasögonen klarar av att identifiera orsakerna till landets trista tillstånd. Men man vågar inte fatta obekväma beslut. Vänstermedierna blir arga och någon väntar på tillfälle att offentligt få visa sig kränkt. Enklast blir att delegera allt obekvämt till någon annan, till exempel EU, FN, eller Nato. Dessa globalistiska organ är mer än villiga att ”hjälpa till” i utbyte mot ännu en munsbit av vår självständighet.

Män ska inte begränsas, manligheten behöver utvidgas. Räddningen av Sveriges folk hänger intimt samman med hur mycket manlighet vi kan uppbåda. Det handlar inte bara om att gå på gymmet och bygga muskler. Det handlar också om att våga ingripa, stå upp för det rätta, sätta gränser och säga sanningen även om vi blir hatade för det. Det är manlighet. Det är ledarskap. Det är vägen tillbaka till ett tryggt och väl fungerande samhälle.

Klaus Bernpaintner
Klaus Bernpaintner
Halv upplänning, halv bayrare, hel civilingenjör och ekonom. Älskar naturen, släktforskning, min plats på jorden. Drivs av nyfikenhet och längtan efter frihet. Söker ständigt nya pusselbitar för att förstå tillvaron. Måste tvångsmässigt dela nya upptäckter med min omvärld. I ständig opposition mot det falska, onda, och fula - sökandes det sanna, det goda och det sköna. [email protected]
Från skribenten

2 KOMMENTARER

 1. Shit man!
  Du har då huvudet på skaft..!!
  En vän dela dina artiklar och jag är frälst 😉
  Vi är ett gäng ”vakna” i Malmö som ibland har föreläsare på besök.
  Är det något du skulle kunna tänka dig?
  (Vet inte var i landet du befinner dig)
  Återkom gärna, hoppas möjligheten finns!!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här