onsdag, juni 19, 2024
HemNyheterDemonstrationen säkerhetspolisen varnade för

Demonstrationen säkerhetspolisen varnade för

Den demonstration som svensk säkerhetspolis varnat människor för att delta i är nu i gång på Norrmalmstorg i Stockholm. Många har valt att ta sig dit för att delta. Arrangörerna har inför lördagen tagit in förhandsanmälningar som pekat på ett deltagarantal på uppemot 20 000 personer. Samtidigt är demonstrationstillståndet från polisen begränsat till 3000 personer. Alldeles oavsett hur dagen avlöper kommer lördagen den 22 januari 2022 att skrivas in i historieböckerna. Och det sker just nu.

Läkarupproret är på plats i Stockholm. Foto: Folkungen

Just nu då demonstrationen startar rapporteras om hög polisiär närvaro i form av uniformerad, beriden och civil polis. Det skall ensligt uppgift hovra en drönare ovanför folksamlingen, oklart om den tillhör media, arrangörer eller polisen. Läget är lugnt och vänskapligt.

Flera medier finns på plats, bland annat SVT och Aftonbladet.

Flera medier är på plats och hög polisnärvaro. Foto: Folkungen

Beträffande antalet människor på plats är det svårt att avgöra. Det lär dock stå klart att det inte är några 20 000 personer då demonstrationen inleds.

Demonstrationens deltagare rör sig sedan de samlats på Norrmalmstorg till Sergels torg där det förväntas tal och appeller från en lång rad namnkunniga personer. Europaparlamentariker, läkare, artister och komiker står på talarlistan.

Film från marschen mellan Norrmalmstorg och Sergels torg:  demo5-mycket folk

I takt med att folk samlas på och kommer fram till Sergels torg har skaran vuxit flerfalt. Olika siffror och bedömningar är i omlopp. Uppgifter på allt mellan 5000 och 8000 personer florerar.

Tusentals människor på Sergels torg i Stockholm. Foto: Folkungen

Just nu talar läkaren Nils Littorin som vi tidigare har intervjuat här på Folkungen. Och en bild lite från ovan ger en uppfattning om hur mycket folk som har samlats.

Foto: Folkungen

Just nu talar konstnären och komikern Peter Wahlbeck. Han menar att det vi nu ser ske, i och med vaccinpass och kontrollmekanismer, är att vilddjurets märke görs till verklighet. -”Bibeln har rätt!”, skanderar han och möts av jubel från folkhavet på Sergels torg.

Peter Wahlbeck. Foto: Faksimil/Samnytt

 

Tidningen Folkungen är på plats och bevakar.

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här