måndag, maj 27, 2024
HemPolitikAnnie Lööf har fått jobb

Annie Lööf har fått jobb

Folkungen kunde förra sommaren avslöja att Annie Lööf omedelbart efter sitt avhopp från riksdagen ansökte om att bli försörjd av skattebetalarna via den s.k. inkomstgarantin. Den garantin är en alldeles särskild arbetslöshetsförsäkring för riksdagsledamöter. Tänk så otäckt det vore om politikerfrälset skulle tvingas dela A-kassa med populasen.

Vi följde sedan upp under hösten med att visa att Lööfs agerande ligger i familjen. Hennes far avgick som centerpartistiskt kommunalråd i Värnamo och plockade raskt ut motsvarande försörjning på kommunal nivå. Det heter där visstidspension. Han fick en tidig och mycket välbetald pension.

I februari rapporterade massmedia att nu skulle minsann Annie Lööf, vid 40 års ålder äntligen börja arbeta, och då som konsult på Narva Communications.

Hur mycket hann då Annie få ut på inkomstgarantin? Ett enkelt email skickas till SPV (Statens Pensionsverk) och inom någon timme ringer en av de utomordentligt trevliga och serviceinriktade damerna i Sundsvall upp. Uttaget totalbelopp är 441 067 kr.

Hon skrockar lite när jag säger att ”det påstås i media att Annie Lööf skulle ha fått ett riktigt jobb”.

På Narva Communications har Annie Lööf titeln Senior Adviser. Inte illa. Synnerligen snabbt marscherat att på sitt första jobb få prefixet ”senior” lagt till titeln. Första jobb alla kategorier.

Få färdigheter och många kompisar. Så ser kompetensprofilen ut.

Annie Lööf har överlag varit tidig. Tidigt in i kommunfullmäktige. Tidigt in i riksdagen. Partiledare rekordtidigt. Senior rådgivare direkt från riksdagen.

Faktum är att Annie Lööf är så fruktansvärt tidig att hon 40 år gammal redan är tant. Mycket kan stjälas från skattebetalarna, men inte en ungdomens källa.

[Narva Communications är en kommunikationsbyrå med kontor i Stockholm. Man ingår i denska koncernen Aller Media. Bolaget omsatte förra året 90 Mkr på 54 anställda.]

Från skribenten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här