onsdag, juni 19, 2024
HemPolitikGlöm Clown-Svärje, dags att bygga nytt

Glöm Clown-Svärje, dags att bygga nytt

I lördags var det på pricken 200 dagar sedan folkungen.se såg dagens ljus med texten Varför Folkungen. Vi har hållit en hög och jämn takt, i genomsnitt publicerat 1,2 artiklar per dag, startat podd, gästat poddar och deltagit olika evenemang. Det var en bra dag att hålla det första folkungagillet i Stockholm. Det blev det fjärde evenemanget vi organiserat eller deltagit i och många fler ska det bli i olika delar av landet.

Gillet tilldrog sig på Ersta konferens, hotell och terrass på Söder med fantastisk utsikt över Saltsjön, Djurgården och Gröna lund. Sextio deltagare avnjöt en god buffé, hade givande diskussioner om Sveriges problem och lösningar, hur vi kan motverka propagandan mot de unga och vad vi kan erbjuda för alternativ. Vi har planer, mer om detta inom kort.

Ordet gille har en lång historia och många betydelser. Det betyder fest bland allmogen, yrkesskrå, en grupp människor från samma landskap som håller ihop i en stad (jämför vissa universitetsstäders nationer), ja det kan till och med betyda en grupp människor som ömsesidigt hjälper varandra bygga nytt om någons hus brinner ner. Ordet har alltså idel positiva betydelser kring att trivas, samarbeta och bygga upp. Vilket är precis vad folkungarörelsen går ut på.

Sverige är sjukt, och värre kommer det bli. Ett beprövat sätt att förutspå framtiden är att utgå ifrån statsvetenskapens huvudsatser: (1) En politisk enhet kommer ta all makt du ger den och sedan kräva ännu mer. (2) Ju mer makt en politisk enhet har, desto svårare blir det att försvara sig mot den och därmed lättare för den att ta ytterligare makt. (3) Mot varje ökning i politisk makt svarar en lika stor och motsatt minskning i egenmakt. (4) Minskning av egenmakt och social makt i samhället gör samhället mer kaotiskt, våldsamt och fattigt. En konsekvens av dessa regler är att mot slutet av ett politiskt system får man en exponentiell utveckling av politisk maktkoncentration och och därpå följande socialt kaos.

I Sverige ser vi det tydligt. Staten sväller just nu bortom all rimlighet, likt en stjärna i slutet av sin livscykel som sväller till en röd jätte och sväljer allt i sin omgivning innan den kollapsar till vit dvärg. Propagandan är massiv på alla områden och överallt handlar det om att vi på olika sätt måste förinta oss för att rädda oss. Vi ska ”rädda klimatet” genom att stänga ner energiproduktionen, äta insekter istället för riktig mat och sluta föröka oss. Vi ska rädda världen genom att släppa in alla världens lycksökare och olycksbarn och därmed utplåna vårt eget folk och särart. Vi ska få alla ”må bra” genom att förbjuda människor att yttra sig och diskutera hur vi skyddar vårt samhälle. Vi blir uppskrämda med klimatundergång, rasism, våld och virus. Vi ska injicera oss med obeprövade substanser för att slippa gå omkring med ångest.

Det är en dödskult vi befinner oss i. Den drivs av den demokratiska processen vars näring är konflikt. Dess styresmän kommer skapa de konflikter de behöver för att motivera sin maktutövning och skrämma undersåtarna till att ge dem sitt stöd.

Den här trenden har så mycket rörelseenergi att den är enormt svår att stoppa. Incitamenten är så konstruerade att ingen med möjlighet kommer vilja göra något för att bromsa den. Så vad göra?

Glöm Sverige modell 2020. Det är ett missfoster. Vi vill inte rädda det. Vi vill att det ska gå under. Om du har möjlighet, hjälp till att skjuta det över ättestupan, plundra det på alla resurser du kan. Varför skulle vi vilja rädda ett system som vänt vapnen inåt, terroriserar sin befolkning, hjärntvättar deras barn, lär dem att hata sig själva, främjar pedofili, hyllar sexuella perversioner, uppmuntrar till fostermord, byter ut sin befolkning och skrämmer dem till att leva i skräck för Undergången. ”Ring in det nya och ring ut det gamla, Ring in ett ädlare, ett högre liv med bättre syften, mera rena lagar.”

En civilisation byggs underifrån, kring naturliga gemensamma värderingar, av familjer, släkter, byar, folk och landskap. På den nivån råder naturliga incitament: den som gör något gott blir belönad men om huvet är dumt får kroppen lida. Det blir lönsamt och naturligt att göra gott och rätt. En hög moral växer fram och främjar tillit, långsiktigt tänkande, sparande, investeringar och samarbete. Det leder i sin tur till växande välstånd. Man vill bevara det goda man har, samhället blir naturligt konservativt och försvarsviljan hög. Med tiden växer en härskarklass fram som parasiterar på och distanserar sig från folket som försörjer den. Den bildar internationella allianser med likasinnade långt ovanför undersåtarnas huvuden. Den skapar konflikter och söndrar för att kunna härska, injicerar sitt ideologiska gift, sin värdegrund. Den vänder på alla incitament, straffar moral och belönar asocialt beteende. Civilisation byggs underifrån och ruttnar uppifrån.

Folkungarörelsen verkar för att bygga nytt underifrån genom att sprida naturliga beprövade värderingar på kristen grund och främja byggandet av lokala gemenskaper. Det är beprövat och fungerar. Låt härskarna roa sig med sina pridetåg, orgier, drogfester och sin demokraticirkus. Låt dem klämma oss på ytterligare skatter. Låt dem försöka skrämma oss till tystnad. Under tiden skrattar vi åt dem, skapar vi våra egna nätverk, stärker vårt oberoende, självförtroende och förmåga. Den rådande ordningen lever på lånad tid. De ständigt stigande skatterna vittnar om att dess resurser sinar. Dess tilltagande iver att avlyssna våra samtal och spåra våra pengar vittnar om en alltmer paranoid och rädd härskarklass som vet att den har tappat kontrollen. Vår uppgift är inte att hjälpa till att försöka rädda den, gråta över den och sakna den. Vår uppgift är att bygga nytt, på samma grund och sätt som våra förfäder gjorde. Det fungerade då och det kommer fungera igen.

Det börjar med våra värderingar och kontakter med familjer, grannar och vänner. Att träffas med likasinnade ger en oerhörd energi och känsla av hopp, vilket deltagarna på gillet kan vittna om. Folkungen vill ordna liknande tillställningar i ditt närområde. Hör av dig och föreslå tid och plats.

Läs mer från Folkungagillet: Ledartext om vändpunkten

Klaus Bernpaintner
Klaus Bernpaintner
Halv upplänning, halv bayrare, hel civilingenjör och ekonom. Älskar naturen, släktforskning, min plats på jorden. Drivs av nyfikenhet och längtan efter frihet. Söker ständigt nya pusselbitar för att förstå tillvaron. Måste tvångsmässigt dela nya upptäckter med min omvärld. I ständig opposition mot det falska, onda, och fula - sökandes det sanna, det goda och det sköna. [email protected]
Från skribenten

1 KOMMENTAR

 1. Vackra ord och visst är Sverige sjukt men det värsta är att hela världen är galen just nu .
  En gemensam nämnare för denna galenskap är media som fungerar som en gigantisk lögnfabrik , och det är i stort sett likadant i hela världen bortsett från några modiga stater i USA .
  Exemplen på medias makt är många t e x : Coronahysterin är en märklig händelse , media kräver hårdare tag mot befolkningen men politikerna stretar till synes i alla fall emot . Till slut viker sig politikerna och helt plötsligt har vi en pandemi trots rapporterad underdödlighet .
  Ett annat exempel : Bo Thorén från Fossilfritt Dalsland får för sig att sätta en deprimerad tonåring utanför riksdagen med klimathots propaganda . Samtidigt dyker en Al Gore utbildad entreprenör upp och medverkar , strax därefter är hela media apparaten där och kräver hårdare tag mot befolkningen . Vanligt folk skall inte få köra bil eller äta animalisk föda och framför allt skall man skämmas och må dåligt .
  Dessa två exempel på media vansinne är avslöjade gång på gång av vetenskapen som rena lögner men ändå viker sig de styrande för detta och en stor del av befolkningen är superrädda att avvika från fårskocken och bli betraktade som besvärliga och osolidariska medborgare .
  Medias lögnspridning är ju förstås svår att stoppa . Media har enorma resurser men helt omöjligt är det inte . Jag märker själv när jag står på gator och torg med vetenskaplig klimatinformation att fler och fler redan har fattat att t e x koldioxiden inte kan styra klimatet och att vindkraften inte kan ge jämn ström .
  Med fakta är det inte omöjligt att vinna över media , sen kan man bygga upp vårt samhälle igen . Det kräver bara att vi släpper rädslan för att eventuellt misslyckas eller bli betraktade som foliehattar .

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här